Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:47:13

Місія можлива: шість способів вмовити керівництво на гнучкий графік

07.02.2021   14:27Агенцiя

Минулий рік показав, що не обов’язково ходити в офіс з 9:00 до 18:00, аби бути продуктивним.

Тепер дистанційна робота вже не лякає роботодавців, а працівники навчилися поєднувати два формати, зберігати work-life баланс та досягати успіху в своїй сфері. Проте деякі компанії так і не можуть дозволити своїм співробітникам бути вільнішими стосовно графіка чи місця роботи. Що робити, якщо ви працюєте саме у такій компанії, але потребуєте вільного режиму? Розповідаємо всі можливі способи, які допоможуть вмовити керівництво на гнучкий графік.

Зберіть інформацію

Для початку дізнайтеся ставлення керівництва до відхилень в усталеному режимі: можливо, у компанії звільняють всіх, хто не хоче слідувати жорстким правилам. Також розвідайте, чи працює хтось з колег за гнучким графіком, як йому вдалося переконати керівництво та про які нюанси вам слід знати. Першопрохідцем у здобутті вільного графіка бути важко, тому краще заручитися підтримкою колег.

Знайдіть ідеальний графік

Також потрібно визначитися, коли саме ви найбільш продуктивні або ж коли вас ні чого не відволікає від роботи. Адже хтось о 09:00 ранку не може розв’язати приклад з молодшої школи, а інші – навпаки саме відчули приплив енергії. Далі запропонуйте ваш ідеальний графік на розгляд керівництву. Краще мати декілька прийнятних варіантів, можливо, ваші бажання не підійдуть роботодавцю, і доведеться запропонувати альтернативу.

Проте не варто розраховувати, що начальник погодиться на індивідуальний графік лише через те, що ви сова, або вихователь у садочку косо дивиться, коли ви забираєте дитину після 18:00. Тому запасайтеся додатковими аргументами.

Доведіть свою продуктивність

Щоб домогтися гнучкого графіка, маєте показати керівництву, що ви ефективний співробітник, можливо, навіть і незамінний; що ви не шукаєте «халяви», а будете працювати так само успішно попри гнучкіший розклад робочого дня. Тут важливо навести конкретні приклади, коли ваша робота виконувалася ефективно у дистанційному форматі чи в умовах, схожих до тих, які вам необхідні.

Якщо ви не працювали за таким графіком, розкажіть роботодавцю про найвизначніші свої досягнення, щоб він зрозумів, що краще перевести вас на вільний графік, аніж втратити такого працівника. Тільки тут варто бути обережним, щоб ваші слова не були схожі на шантаж – так свого не домогтися.

Розповідайте менше особистого

Для прийняття рішення керівництву необов’язково знати всі тонкощі вашого особистого життя. Тож, коли будете говорити про потребу гнучкого графіка, менше вдавайтеся у подробиці. Розкажіть, що вам потрібно раніше забирати дитину з дитсадка, але змовчіть про те, що на вечерю дають багато солодкого, у дитини потім алергія, у вас стрес і так далі. Називайте причини, але будьте водночас максимально лаконічними.

Зробіть акцент на вигоді для роботодавця

Керівництво швидше погодиться на індивідуальний графік, якщо побачить у ньому власну користь. Розпочніть з досліджень, які довели ефективність віддаленої роботи та гнучкого графіка, додайте, що сьогодні на ринку праці цінуються роботодавці, які можуть запропонувати своїм працівникам індивідуальні умови. Також можете спробувати розповісти про свої вимоги за принципом бутерброда: розпочати та закінчити чимось менш вигідним для роботодавця, а в середину бесіди поставити «гнучкий графік». Так, щоб вагаючись, керівник вибрав саме його.

Доведіть на практиці

Домовтеся з роботодавцем про випробувальний термін для нового графіка. Запевніть, що зможете довести свою ефективність, наприклад, за два тижні, і в разі провалу повернетеся до роботи у звичному режимі. Так керівник зрозуміє, що нічого не втрачає, а у вас буде можливість показати себе з кращого боку і довести таки, що робота в такому графіку не знижує вашу ефективність.

Дійте кардинально

Якщо ви спробували все, а керівник стоїть на своєму –  шукайте роботодавців, що вітають гнучкий графік чи дистанційну роботу. Адже роботи багато, а життя – одне!

джерело

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини