Гострий, ще гостіший. Як вимірюється пекучість перцю?
Перець вимірюють в одиницях шкали Сковілла.
Підрахунок починається з нуля – це стандартний болгарський перець. А закінчується 1,000,000 одиниць Сковілла – єдиний перець, що має таку пекучість – індійський різновид чилі «Bhut Jolokia», «перець-привид». Він настільки сильний, що індійська міліція почала поміщати його в гранати для іммобілізації натовпу і боротьби з терористами.
Саме співвідношення пекучості визначається залежно від рівня, на якому перець можна спробувати. При нулі ви не відчуєте пекучості, а при 1,000,000, мабуть, і спробувати не зможете. Хімічні речовини, що викликають цю пекучість, як правило, відомі як капсаїцин. Доктор Уілбур Сковілл назвав метод вимірювання на свою честь після масштабних експериментів в 1912 році. Він визначив початкову основу шляхом тестування всіх перців, які зміг знайти, на п'яти смакових піддослідних. Високі результати були їм не до вподоби.
Останні новини Чернігівщини
На Прилуччині поліцейські затримали водія, який скоїв смертельну ДТП та втік з місця події 10:16
Співробітники Прилуцького районного відділу поліції оперативно розшукали 38-річного чоловіка, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду на території Ічнянської громади та залишив місце аварії.
«Нові грані особистості»: у Чернігові відкрили виставку Юрія Соколова 09:38
Днями у Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана запрацювала персональна виставка Юрія Соколова «Нові грані особистості».
З 10 листопада кілька будинків у Чернігові, які обслуговує АТ «Облтеплокомуненерго», залишаться без гарячої води 09:22
До уваги споживачів АТ «Облтеплокомуненерго»! З 10 листопада по 1 грудня у Чернігові буде тимчасово припинено подачу гарячої води у зв’язку з проведенням робіт на обладнанні теплового пункту.
Президент посмертно відзначив музейницю Марину Гриценко орденом «За заслуги» ІІІ ступеня 08:37
Напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва Президент України Володимир Зеленський зустрівся з діячами культури.