Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 19 жовтня, 10:11:39

Смачні рецепти вихідного дня: як приготувати "Королівську ватрушку"

24.01.2021   11:51Агенцiя

Невідомо, хто вигадав назву «Ватрушка по-королівськи», але смак цієї випічки дійсно на неї заслуговує.

Швидко, просто і неймовірно смачно

«Королівська ватрушка» прийшла до нас із Німеччини. Саме тамтешні кулінари досягли досконалості у використанні штрейзеля (розсипчастої крихти, зробленої з борошна, цукру та масла) замість класичного тіста.

Безсумнівна перевага цих ласощів у тому, що рецепт «Ватрушки по-королівськи» неймовірно простий.

Рецепт «Королівської ватрушки» з цедрою

Активні дії з приготування цієї страви та її випікання заберуть максимум 1,5 години. Однак рекомендуємо зробити десерт заздалегідь. Якщо він постоїть хоча б 12 годин, то стане еталонно ніжним.

Перед тим, як зробити «Королівську ватрушку», переконайтеся, що у вас є форма діаметром 22–25 см — нижченаведений список продуктів розрахований на приготування страви в ємності саме такого розміру. В іншому разі відповідно зменшуйте/збільшуйте кількість інгредієнтів.

Із перерахованого списку продуктів у вас вийде 8–10 порцій ласощів.

Інгредієнти

  • борошно — 3–3,5 склянки;
  • цукор-пісок — 1,5–2 склянки;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • вершкове масло — 250 г;
  • лимон — 1 шт.;
  • яйця — 4 шт.;
  • зернистий сир (жирність — на ваш розсуд) — 0,5 кг;
  • сіль — дрібка;
  • ванілін — 2 г (або 5 г ванільного цукру).

Покрокова інструкція

  1. Готуємо начинку. У блендері перетираємо сир, яйця, цукор (півсклянки або всю), ванілін. Кладемо в начинку подрібнену на тертушці цедру лимона, все гарненько вимішуємо. Не лякайтеся рідкуватої консистенції маси, — їй слід бути саме такою.
  2. Вмикаємо духовку, вона має розігрітися до 180°C. Робимо тісто. Просіваємо борошно, всипаємо в нього розпушувач, сіль, цукор, що залишився, розмішуємо. Беремо замерзле масло, тремо його на крупній тертушці, руками перетворюємо основу страви на штрейзель — розтираємо в дрібну крихту.
  3. Олією змащуємо бортики і дно ємності, в якій плануємо випікати ласощі. Висипаємо в цю форму 2/3 штрейзеля. Розрівнюємо крихту, трохи притискаючи і формуючи бортики. Виливаємо на штрейзель сирну начинку. Посипаємо десерт крихтою, що залишилася, розрівнюємо її та одразу ставимо страву в духовку. «Королівська ватрушка» буде готова за 40–50 хвилин.

Після випікання дайте смакоті хоча б кілька годин настоятися. Подайте ласощі до чаю, какао або кави та приготуйтеся до захоплених відгуків тих, хто буде насолоджуватися цим чудовим десертом.

 

джерело

Останні новини Чернігівщини

Забезпечення мобільним зв’язком та інтернетом: на Чернігівщині працювала команда Мінцифри та Мінрегіону 12:44

Стан покриття мобільним зв’язком, оптичним інтернетом в Чернігівській області, особливо в період тривалих відключень електроенергії, обговорювали 15 жовтня на зустрічі в ОВА.

СБУ викрила ще 4 організаторів «ухилянтських схем» на півночі України 12:02

Служба безпеки України заблокувала нові схеми ухилення від мобілізації та затримала 4-х організаторів оборудок.

Чернігівщина прийняла учасників навчального туру від EdUP 11:07

Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту днями став майданчиком для ще одного етапу освітньої Каруселі від проєкту EdUP.

Вберегли людей від смертельної небезпеки: вибухотехніки поліції Чернігівщини знешкодили бойові частини ворожих ударних безпілотників 10:45

Співробітники управління вибухотехнічної служби поліції Чернігівщини вкотре успішно відпрацювали виклики за фактами виявлення нерозірваних бойових частин ворожих ударних безпілотників, збитих Силами оборони України у Чернігівській області.

«єВідновлення» на Чернігівщині: комісії громад дистанційно обстежили близько 70 зруйнованих осель на територіях активних бойових дії 10:23

Днями на брифінгу у медіацентрі ОВА йшла мова про поточні результати програми «єВідновлення» на Чернігівщині.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини