Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 14 червня, 21:41:48

Смачні рецепти вихідного дня: як приготувати квасолевий суп

17.01.2021   15:28Агенцiя

Варіації такої страви є в різних кухнях світу. Але всі супи, що передбачають використання квасолі, мають щось спільне. Вони смачні, ситні та цілком можуть замінити повноцінний обід із першої та другої страви.

Багато хто думає, що квасолевий суп — щось невишукане, не варте недільного чи святкового обіду. Скориставшись нашими рецептами, ви зрозумієте, як сильно помилялися, якщо також так вважали!

Не забуваємо замочувати бобові

Суп із червоної або білої квасолі — чудова страва для вегетаріанців і веганів. Адже ці бобові багаті на легкозасвоюваний рослинний білок, успішно компенсують брак тваринного аналога.

Перш ніж варити суп із квасолею, потрібно запам’ятати нескладні правила, що стосуються замочування цього продукту. Можна залити бобові на ніч холодною водою. В ідеалі рідину потрібно поміняти кілька разів. Є й експрес-спосіб замочування: квасолю заливають водою, дають їй закипіти, а потім вимикають і настоюють основний інгредієнт майбутнього супу протягом години.

yak-prygotuvaty-kvasolevyj-sup-dilymosya-smachnymy-lajfhakamy

Рецепт квасолевого супу з грибами та беконом

Цей рецепт дасть вам змогу потішити близьких насправді чудовою їжею. Її смак оцінять навіть ті, хто байдужий до квасолі, оскільки така їжа нагадує улюблений всіма гороховий суп із копченостями.

Щоб зробити 5–6 порцій цього ароматного квасолевого супу, вам знадобиться близько години.

Інгредієнти

  • 400 г білої квасолі;
  • 400 г печериць (можна замінити сушеними або замороженими білими — завдяки їм страва вийде ще ароматнішою);
  • 1 біла цибулина;
  • 2 стебла селери;
  • 200 г копченого бекону;
  • кілька зубчиків часнику;
  • сіль, чорний перець, трохи гострого червоного перцю, копчена паприка — на смак;
  • трохи рослинної олії для смаження;
  • лавровий лист;
  • трохи свіжої зелені для подавання.

yak-prygotuvaty-kvasolevyj-sup-dilymosya-smachnymy-lajfhakamy

Покрокова інструкція

  1. Квасолю замочуємо на кілька годин. Зливаємо воду, заливаємо бобові свіжою рідиною, ставимо варитися на середньому вогні.
  2. На сковороді з краплею олії обсмажуємо нарізаний соломкою бекон, дрібно посічені цибулю й селеру. Суміш має зарум’янитися, набути карамельного кольору. Додаємо до бекону, цибулі й селери нарізаний дрібними кубиками часник. Солимо, перчимо суміш, додаємо спеції.
  3. На окремій добре розігрітій сухій (!) сковорідці обсмажуємо нарізані тонкими пластинками печериці. Коли випарується рідина, солимо, перчимо гриби. Смажимо ще хвилин 7 до утворення на печерицях рум’яної скоринки.
  4. Додаємо обсмажені інгредієнти в каструлю з квасолею, варимо 10 хвилин, приправивши суп лавровим листом.
  5. Подаємо страву з часниковими грінками. Звичайно, квасолевий суп має бути гарячим. Перед подаванням посипаємо приготовану страву зеленню.

Класичний рецепт квасолевого супу-пюре з вершками

Подрібнена варена квасоля має неймовірний смак і ніжну кремову консистенцію. Варто лише додати в майбутній суп-пюре кілька доступних інгредієнтів, і ви зможете потішити близьких вишуканою стравою!

Щоб зробити 5–6 порцій цієї традиційної для французької кухні їжі, вам знадобиться близько години.

Інгредієнти

  • 400 г білої квасолі;
  • 1 велика морквина або 2 невеликих коренеплоди;
  • 1 великий стиглий томат;
  • пучок свіжого щавлю (можна використовувати заморожений продукт);
  • 300 мл вершків середньої жирності;
  • вершкове масло для смаження;
  • сіль, мелений перець (чорний і червоний) — на смак.
  • лавровий лист.

yak-prygotuvaty-kvasolevyj-sup-dilymosya-smachnymy-lajfhakamy

Покрокова інструкція

  1. Квасолю замочуємо на ніч або на кілька годин, зливаємо воду, заливаємо свіжою, ставимо варитися на середній вогонь.
  2. Ріжемо моркву кубиками або часточками, обсмажуємо на вершковому маслі до рум’яності.
  3. Знімаємо шкірку з помідора, дрібно ріжемо, додаємо до моркви.
  4. Солимо й перчимо овочі на сковорідці.
  5. Додаємо засмажку та лавровий лист до квасолі, варимо до готовності останньої.
  6. Вводимо в майбутній суп щавель і вершки, варимо ще 10 хвилин.
  7. Стаціонарним блендером перетворюємо масу, що готується, на пюре, кип’ятимо кілька хвилин.
  8. Подаємо квасолевий суп із сухариками з білого хліба або багета.

Чилі кон карне — квасолевий суп з м’ясним фаршем

Це відома на весь світ страва мексиканської кухні. Цей різновид квасолевого супу виходить дуже ситним і ароматним, а для його приготування не потрібні ніякі екзотичні інгредієнти.

Щоб зробити 5 порцій такої страви, знадобиться 40 хвилин.

Інгредієнти

  • 500 г фаршу з телятини або яловичини;
  • 1 банка червоної консервованої квасолі у власному соку;
  • 1 морквина;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 1 велика ріпчаста цибулина;
  • 2 стиглих помідори або 1 банка томатів у власному соку;
  • паприка, майоран, кумин, чорний перець, сіль — на смак;
  • трохи цукру;
  • олія для смаження.

yak-prygotuvaty-kvasolevyj-sup-dilymosya-smachnymy-lajfhakamy

Покрокова інструкція

  1. У глибокому сотейнику з розігрітою олією смажимо кубики цибулі, моркви, болгарського перцю, вводимо спеції, сіль, трохи цукру.
  2. До овочів додаємо фарш. Смажимо м’ясо, постійно помішуючи, солимо.
  3. Коли фарш буде готовий, додаємо в сотейник томати у власному соку або подрібнені свіжі помідори, воду. Даємо продуктам закипіти, вимішуємо та варимо 10–15 хвилин.
  4. Додаємо в майбутній суп квасолю без рідини. Перемішуємо продукти, що готуються, варимо на повільному вогні ще 5–7 хвилин.
  5. Посипаємо суп посіченою зеленню. Подаємо з пітою, лавашем або свіжим хлібом.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Виявлено 1 новий випадок COVID-19

Виявлено 1 новий випадок COVID-19 16:39

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, станом на 14 червня в області зафіксовано 1 новий випадок COVID-19. Хворий - житель Чернігова, він перебуває на госпіталізації.

Кава з політиком Сергієм Гривко. ВІДЕО 15:34

У пресцентрі «Деснянська правда» за філіжанкою запашної кави, у невимушеній атмосфері говорили про різноманітні аспекти роботи народного депутата 9 скликання від партії «Слуга народу» Сергія Гривко.

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип. Офіційно

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип. Офіційно 15:12

З початку епідсезону (з 01.10.2020 року) по Чернігівській області перехворіло 15,9% населення.

Погоджувальна рада розглянула перелік питань 9 сесії Чернігівської міської ради VIII скликання

Погоджувальна рада розглянула перелік питань 9 сесії Чернігівської міської ради VIII скликання 13:29

Засідання Погоджувальної ради перед 9-ю сесією міської ради VIII скликання відбулося в Чернігівській міській раді 14 червня.

Відбулась прес-конференція “Ніжин-Активна громада”

Відбулась прес-конференція “Ніжин-Активна громада” 13:13

11 червня відбулась прес-конференція “Ніжин-Активна громада”.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини