Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:38:02

9 ідей, як прикрасити дім до різдвяних свят своїми руками

29.11.2020   11:39Агенцiя

Щоб зустріти різдвяні свята у всеозброєнні, потрібно вже восени починати думати про прикрашання будинку. Гірлянди, свічники, різдвяні вінки, ялинка з дощику або гілок – все це створює казковий настрій, змушує вірити в диво і чекати свят з нетерпінням.

Ми розповімо, як створити чарівну атмосферу в домі своїми руками, не вдаючись до серйозних фінансових витрат.

 

Ідея 1: Гірлянди на фасаді

Якщо ви щасливий власник приватного будинку, саме час задуматися про те, що його можна прикрасити не тільки всередині, а й зовні. Нехай свято зустрічає ваших гостей прямо на порозі. Найпростішим рішенням стануть гірлянди, які можна розташувати на фасаді, хвіртці або гілках дерев. Головне – вибирати вуличні варіанти, які є стійкими до дощу, снігу, вітру.

Ідея 2: Ліхтарики і соснові букети

У дворі будуть красиво виглядати горщики з букетами із соснових гілок. Їх можна купити або зібрати в лісі (якщо він є поблизу). Загадкову атмосферу створять важкі переносні ліхтарі з ручкою зверху. Добре б заздалегідь визначитися з колірною гамою вашого свята. Буде дуже добре, якщо всі елементи декору, починаючи від килимка біля порогу, і закінчуючи ялинковими іграшками, будуть відповідати обраній палітрі. На перший погляд, це може здатися складним, але насправді все легко – оберіть поєднання двох класичних кольорів, наприклад, червоного із золотим, і доповніть його білим.

Ідея 3: Різдвяний вінок

 

Декоративний елемент, що прийшов до нас з Європи і Америки, вже давно став класичною новорічною прикрасою. Це перше, що ми бачимо на вході в квартиру. Однак в сучасному світі різдвяний вінок можна зустріти не тільки на вхідних дверях, але також на святковому столі, каміні, полиці, стіні – все залежить від фантазії. Зазвичай його роблять із соснових гілок, прикрашають стрічками, шишками та іграшками – це класичний варіант. Але можна підійти до цього питання нестандартно. Зараз в моді вінки із сухих гілок і квітів, паперу, обрізків тканини, клубків ниток для в’язання. Можна зробити і ароматний екземпляр з інгредієнтів, які є на кожній куні: лаврового листа, гілочок розмарину, зірочок анісу, сушених шматочків апельсина, паличок кориці. Каркасом для такого вінка зможе стати алюмінієва вішалка, дріт, гілочки дерева, п’яльці.

Порада: не хочете вінок? Можна обійтися і без нього. Виріжте з картону першу літеру прізвища вашої родини, задекоріруйте, наприклад, намистинами, і прикріпіть на двері. Ще один варіант – веселі новорічні фігурки, які також будуть чудово виглядати.

Ідея 4: Сніжинки на вікнах

Пам’ятайте, як в школі давали завдання принести десять-двадцять сніжинок для прикрашання класів? Саме час освіжити навички їхнього вирізання. Якщо ви не особливо любите орудувати ножицями, зробіть один трафарет, прикладіть до вікна і зафарбуйте отвори в ньому білою фарбою або зубною пастою. Вийде гарний розмитий контур, схожий на чарівні морозні візерунки. А можна не морочитися і купити готові наклейки на вікно. Не залишайте без уваги підвіконня – на ньому можна розкласти хвойні гілки, перев’язані стрічкою, поставити плетені кошики з кульками, мандаринами, шишками. Фінальною окрасою вікна стане гірлянда-штора, яка буде переливатися різними кольорами.

Ідея 5: Свічки й свічники

 

Простим і ефективним способом прикрасити дім буде гра зі світлом. Жива мерехтлива свічка створить таємничу атмосферу, подарує гарний настрій. Найприємніше спостерігати за плаваючими екземплярами. Для цього візьміть стару прозору вазу або салатницю, покладіть в неї соснові шишки, налийте воду і опустіть свічки-таблетки. Така композиція може стати головною прикрасою святкового столу.

Оригінальні свічники вийдуть з фруктів, тільки їх потрібно робити безпосередньо перед святкуванням. Вони подарують тонкий аромат, будуть яскравими акцентами на столі, полиці або підвіконні. Для цього візьміть червоне / зелене яблуко, грейпфрут, апельсин або будь-який інший фрукт округлої форми. Зріжте верхівку, обережно видаліть м’якоть ложкою, щоб утворилася «ніша», і поставте свічку-таблетку. Можна піти іншим шляхом: розрізати фрукт на дві частини, видалити м’якоть, в одну половину поставити свічку, а в другій зробити багато дірочок зубочисткою, щоб забезпечити вихід світла, і накрити зверху.

Якщо ви хочете, щоб декором служила велика свічка, прикрасьте її за допомогою кавових зерен, сушених ягід, фруктів, маленьких ялинкових гілок, паличок кориці, зірочок анісу, мотузки.

Ідея 6: Різдвяні гілки дерев

А як щодо того, щоб створити дизайнерське дерево своїми руками. Для цього знадобляться тільки гілки, старі новорічні іграшки і ваза, в якій можна буде розмістити композицію. Прикрасьте гілочки дерева зірками, кулями, шишками, гірляндою – вийде відмінний варіант прикраси у скандинавському стилі для передпокою, вітальні і навіть спальні. Є ще один варіант: на одну гілку підвісити новорічні фігурки. Легко, просто і красиво.

 

Ідея 7: Подарунки під ялинкою

Класти красиво упаковані коробки з подарунками під ялинку – чудова традиція, яка особливо приживається у великих сім’ях. Якщо ж ви живете один або у вас просто не прийнято таким чином підносити презенти, можете трохи схитрувати. Упакуйте в красивий папір з новорічними малюнками звичайні коробки з-під взуття. Так, в них не буде подарунків, зате відмінний настрій і передчуття святкової ночі гарантовано.

Ідея 8: Кульки з фотографіями

Прекрасною ідеєю для прикрашання ялинки, а також подарунка близьким людям стануть кульки з фотографіями. Для цього потрібно знайти або роздрукувати невеликі чорно-білі прямокутні знімки (можна вирізати фото по формі кульки). Далі скрутіть його в трубочку, щоб воно пройшло в отвір майбутньої новорічної іграшки, розправте дерев’яною паличкою або пінцетом. Можна залишити все так, а можна наповнити пластикову або скляну кулю різної мішурою, крупною сіллю, гірляндами.

Ідея 9: Світильник «Засніжений місто»

Для виготовлення цього світильника вам знадобиться банка, щільний папір будь-якого кольору, будь-яка свічка. Відміряйте шматочок паперу відповідно до окружності банки, передбачивши невеликі краї, щоб можна було склеїти кінці. Виріжте або намалюйте на ній міський / лісовий пейзаж, оберніть навколо баночки, а всередині розташуйте свічку. Також можна придбати в магазині для хендмейду «сніговий» спрей і покрити ним верхню частину банки. Так вийде ще гарніше і атмосферніше.

джерело

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини