Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:03:28

25 жовтня - День автомобіліста

25.10.2020   07:27Агенцiя

День автомобіліста святкують в останню неділю жовтня. Святкують День працівника автотранспорту, або, як його ще називають - День водія - не тільки ті шофери, хто сидить за кермом.

календар

календар

Це офіційне свято всіх працівників дорожньо транспортної галузі в цілому. Традиційні заходи проходять в середовищі автотранспортних підприємств, керівництвом організовуються концерти і банкети, вітають всіх, проводять нагородження і заохочення найбільш успішних працівників.

Сучасна економіка і промисловість успішна в тому числі і завдяки якісній роботі дорожньо транспортного господарства, автомобільного виробництва і машин, які допомагають нам підтримувати стан доріг і шляхопроводів.

Одного разу хтось колись вигадав це прекрасне диво - колесо. І, поїхали! Назвіть хоча б одну сучасну людину на землі, з якою ви б особисто були знайомі, і яка жодного разу в своєму житті не користувалася б цим диво-винаходом. Одне з самих широких застосувань використання колеса - це всілякі транспортні засоби, більша частина яких, це автотранспорт. Не варто забувати і про те, що саме автотранспорт є на сьогоднішній день найбільш небезпечним засобом пересування. Яка відповідальність лежить не тих, хто сідає за кермо, займається виготовленням, обслуговуванням і ремонтом автомобільного транспорту та доріг, по яких здійснюється його пересування? Це величезна відповідальність.

Відповідальність не тільки за своє власне життя, але і за життя пішоходів та пасажирів.

Всім нам відомі умовності, що серед водіїв є і професіонали, і аматори. Але, як можна не любити керувати транспортним засобом, коли у тебе під капотом є щось, що покірно змушує все це їхати. І рухатися не тільки з пункту «А» в пункт «Б», але і в інші, не менш привабливі пункти, та ще й кілька пошвидше черепахи. Як можна не бути професіоналом у справі, яку ти любиш? Це просто неможливо!
Відповідальність, любов і професіоналізм. Це відмінна риса всіх без винятку водіїв, а хто не має її, той і не водій.
Враховуючи масовість цієї цікавої професії, її популярність і привабливість, в віддаляючемся від нас 1980-му році, а саме - 1-го жовтня Президія Верховної Ради СРСР видала Указ «Про святкові і пам’ятні дні» № 3018-Х, в якому окрім іншого засновувалося і професійне свято «День автомобіліста», більш відоме в народі, як «День водія».
Датою святкування цього професійного свята стало тоді остання неділя жовтня. Час йде вперед, і замість «Великого і Могутнього» виникла низка незалежних держав. Однак, ставша популярною і гаряче улюбленої традицією в народі святкування Дня автомобіліста пережило ці глобальні зміни.

І звичайно ж це не залишилося без уваги відповідного нового законодавства суверенних держав. Так, наприклад, в Україні цей день був закріплений Указом Президента України від 13-го жовтня 1993-го року № 452/93 і відзначається щорічно також в останню неділю жовтня. У спробі примирити працівників дорожнього господарства і автомобілістів цей день став їхнім спільним святом, яке тепер носить назву «День автомобіліста і дорожника». Росія відмовилася від цих спроб і дорожники відзначають своє професійне свято окремо.

В 2020 році День автомобіліста припадає на 25 жовтня.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини