Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:06:20

П’ять міфів про мотивацію, що лише заважають досягти успіху

11.10.2020   18:12Агенцiя

З настанням нового понеділка ми віримо що всі обіцянки, дані собі, будуть виконані і нарешті розпочнеться омріяне життя.

Проте вже в середу піддаємося ліні й повертаємося до старих звичок, відверто не розуміючи, чому нам так не вистачає терпіння довести розпочате до кінця. Вся біда може бути у вашій мотивації і неправильному її розумінні. Сьогодні розповідаємо про популярні міфи про мотивацію, які насправді лише стають перепоною на шляху до успіху.

Міф №1: «Я – красень»

Часто першим кроком до правильної мотивації називають правильний внутрішній настрій. Деякі психологи наполягають на тому, що любов до себе, усвідомлення свої цінності тощо приведуть до успіху й допоможуть реалізувати всі задуми. Але одних лише установок «Я – красень», «У мене все вийде» – замало. Потрібно розуміти, що успіху досягають не самовпевнені люди, у яких за спиною немає нічого, а ті, хто окрім впевненості, може похвалитися знаннями, підвищує свій досвід та покращує навички.

Міф №2: Візуалізація успіху

Карти бажань або просто списки цілей начебто мають «відправляти сигнали у Всесвіт» та стати головним мотивуючим фактором до досягнення успіху. Але візуалізація швидкого та легкого здійснення планів лише прирікає вас на невдачу. Адже такий метод показує кінцевий результат, ви не аналізуєте шлях, що приведе до такого результату, тому чекаєте виконання бажання від золотої рибки, а самі лінуєтеся ще більше. Такого висновку прийшли фахівці з Нью-Йоркського університету у своєму дослідженні.

Але користь від візуалізації взяти можливо, потрібно лише правильно розставити пріоритети. Наприклад, якщо ви прагнете отримати підвищення, не візуалізуйте себе у директорському кріслі, краще уявляйте, як ви підвищуєте свої знання, робите досягнення на теперішній посаді і лише тоді отримуєте підвищення.

Міф 3: Мотивація приходить від натхнення

Коли раптово накриває хвиля завзяття, то здається, що можна переробити все. Саме за такого приливу натхнення ви можете займатися у залі годинами, наготувати купу смаколиків для домашніх або вмить зробити всю потрібну роботу. Але натхнення не має нічого спільного з мотивацією. Воно не дає можливості досягати глобальних цілей, не працює на довготривалу перспективу та ним неможливо керувати.

Міф 4: Гроші та страх – кращі мотиватори

А ще кращий – страх втратити гроші, так може здатися спочатку. Коли людина хоче мати багато грошей і постійно про це думає, шукає роботу і здається, що вже досягла своєї цілі, як раптом розуміє, що це її зовсім не робить щасливою. Адже гроші – це не причина задоволеності життям, а її наслідок. Тому фінансова мотивація працює погано.

Те саме й стосується страху. Спочатку боязнь отримати штраф за невиконану роботу чи втратити посаду мобілізує вас та дає сили щось робити, але це короткотривалий ефект. Постійне очікування невдачі підриває ваші сили та психічне здоров’я. Тому для мотивації краще обирати заохочення, а не страх.

Міф 5: Потрібна лише сила волі

Ми вважаємо, що саме слабка воля стоїть на шляху до успіху на роботі, здорового способу життя чи здійсненню мрій, але це також міф. Виявляється, що сила волі не лише ніяк не допомагає мотивації, а й у тривалій перспективі – шкодить їй. Так, надмірні вольові зусилля протягом великого проміжку часу призводять до емоційного вигорання. А тут вже не хочеться робити навіть того, на що мотивації завжди вистачало. Якщо вам постійно доводиться напружувати свою волю, то, можливо, варто поміняти рід діяльності?

Психологи переконані, що для кожної людини мотивація різна і визначити її можна лише з досвідом, після помилок та успіхів. Але лише така мотивація буде працювати не короткий проміжок часу.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини