Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:39:39

11 жовтня - Міжнародний день дівчаток

11.10.2020   08:15Агенцiя

«І назвав Адам ім’я своїй жінці: Єва, бо вона була мати всього живого» , - книга Буття, 3-й розділ, вірш 20-й. Значення підростаючого покоління для часу теперішнього, найближчого майбутнього і довгострокової перспективи - дуже значно, якщо не сказати, що наші діти, це безперечно єдина цінність, завдяки якій зараз відбувається течія Життя на всій Землі.

календар

календар

Стадія розвитку сучасного суспільства досягла того моменту, коли ігнорувати увагу до елементарних людських цінностей стало практично неможливо і свідчень цьому досить багато. У столітті розвитку інформаційних технологій та вільного доступу до інформації, переважна більшість з легкістю змогла б прояснити стан справ у будь-якій сфері суспільного життя і багатьом з нас відомо, що далеко не в кожній з них спостерігаються позитивні тенденції. Одним з найбільш дієвих інструментів у подоланні негативних тенденцій є залучення широкої громадської уваги до існуючих проблем і питань, вирішення яких давно назріло і вимагає активної участі нашого соціуму в цілому.

Так, з ініціативи прогресивного міжнародного співтовариства, на 89-му пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН , що відбулося 19-го грудня 2011-го року, було прийнято рішення про заснування Міжнародного дня дівчаток, який тепер щорічно відзначається 11-го жовтня.

Здавалося б, у міжнародному календарі до цього моменту вже були присутні багато подій, які прямо або побічно присвячені проблемам дітей, підростаючого покоління та проблем жінок, насильства та жорстокого поводження з самими незахищеними верствами нашого суспільства.

Не можна залишати проблемам і шансу бути без уваги. Це важливо і це допомагає виробити відповідні підходи, адже крихітний світ дівчаток, як втім і світ будь-якої дитини, це те середовище, де формується і закладаються унікальні основи нашого дорослого світу, а він як відомо далекий від досконалості.

Щоб зберегти його - необхідна наша увага. Наша участь, турбота і наш захист. Розуміння і співпереживання. І наш власний світ стане трішки краще, світліше і набагато більш радіснішим.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини