Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:58:28

13 вересня - День танкіста

13.09.2020   08:50Агенцiя

З сучасної історії нам відомо, що використання важкої броньованої техніки не раз визначало результат багатьох битв. Танк досить універсальна і потужна бойова броньована машина, що має гарну маневреність завдяки своїй гусеничній ходовій частини.

календар

календар

Враховуючи великі заслуги механізованих і бронетанкових військ у перемозі над Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни, а також величезний внесок танкобудівників в комплектації та оснащенні Збройних Сил Радянського Союзу бронетанкової технікою, Указом Президії Верховної Ради від 1-го липня 1946-го року було затверджено професійне свято танкобудівників і танкістів - День танкіста, який спочатку став відзначатися 11-го вересня, в день, коли радянські війська, ціною героїчних зусиль домоглися значних успіхів під час проведення однієї з ключових стратегічних операцій.
Це була Східно-Карпатська операція, в ході якої радянські війська у взаємодії з 1-м чехословацьким армійським корпусом, взявши ініціативу, оволоділи Дуклінскім перевалом і звільнили від фашистських окупантів Закарпатську Україну.
Мужність і героїзм наших славних воїнів багаторазово підтверджувався на полях численних битв, і танкісти, не дивлячись на те, що були захищені товстою бронею, завжди були відмінною мішенню для супротивника. Проте їх підтримка часто була просто життєво необхідною основним військам як в наступальних, так і в оборонних боях. Це була одна з причин, чому професійне свято танкістів стало одним з найбільш шанованих у військах професійних військових святкових днів.

За даними проекту DilovaMova.com, починаючи з 1980-го року і до наших днів День танкіста відзначається у другу неділю вересня. Після розпаду СРСР, з огляду на важливість збереження добрих традицій, День танкістів був додатково закріплений відповідними указами та постановами в законодавстві деяких новоутворених суверенних держав.

В Українському законодавстві «День танкістів» встановлено Указом Президента України від 29 -го серпня 1997-го року № 922/97 і відзначається щорічно також у другу неділю вересня.

В 2020 році День танкіста припадає на 13 вересня.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей