Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:09:12

Смачні рецепти вихідного дня: яблука з медом в духовці

06.09.2020   17:31Агенцiя

Яблука, мед і ароматні спеції — безпрограшна комбінація, здатна підкорити будь-якого ласуна. А чи знаєте ви, що аромат коричного пирога з начинкою з цих смачних і корисних фруктів у більшості людей асоціюється зі щастям?..

Якщо не хочете возитися з тістом або віддаєте перевагу низькокалорійним корисним десертам, приготуйте запечене яблуко з медом і корицею. Цю найпростішу страву можна зробити такою апетитною і вишуканою, що в захваті будуть навіть справжні гурмани.

Аби порадувати близьких чудовим десертом, вам знадобиться мінімальний набір інгредієнтів. Усе необхідне для приготування яблук, запечених з медом, ви завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.

Печені яблука з медом, вином і горішками

Пропонуємо вам першокласний рецепт запечених яблук з медом, вином і горішками. Для приготування цієї страви оптимально підійдуть великі плоди улюбленого сорту. Не радимо використовувати занадто тверді яблука. Приготована з таких плодів страва хрустітиме. Також десерт не має вийти кашоподібним.

Приготування шести порцій цих вишуканих корисних ласощів триватиме приблизно 1 год. 20 хв.

Інгредієнти

  • 6 великих яблук;
  • 150 г очищених і подрібнених волоських горіхів;
  • 1 склянка білого сухого вина;
  • 100 г світлих родзинок;
  • 2 ст. л. квіткового меду;
  • 50 мл рому;
  • дрібка солі;
  • мелена кориця — за смаком;
  • 100 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • збиті вершки або ванільне морозиво — для подачі.

yak-zapekty-yabluka-z-medom-v-duhovtsi-gotuyemo-korysnyj-smachnyj-desert

Покрокова інструкція

  1. Фрукти помити, вирізати серцевину так, щоб зберегти цілісність плодів. При цьому всередину кожного яблука має поміститься якомога більше начинки.
  2. У зручній мисці ретельно перемішати горіхи, родзинки, цукор, сіль, корицю, ром.
  3. На дно яблук помістити по чайній ложці меду, потім начинити фрукти підготовленою сумішшю.
  4. У всі плоди налити біле вино, зверху на кожен покласти шматочок вершкового масла.
  5. Розмістити фрукти у формі для запікання. Поставити десерт у розігріту до 180 °C духовку.
  6. Запікати ласощі близько години. Фрукти мають підрум’янитися і почати надзвичайно апетитно пахнути.

Подати готову страву зі збитими вершками або з кулькою морозива.

yak-zapekty-yabluka-z-medom-v-duhovtsi-gotuyemo-korysnyj-smachnyj-desert

Запечені яблука з медом — чудовий десерт, який не залишить важкості в шлунку і зайвих сантиметрів на талії. Такі ласощі можна готувати цілий рік, адже необхідні інгредієнти завжди є у продажу. А якщо ви не використовуватимете алкоголь, вершкове масло і цукор, у вас вийде цілком дієтична їжа.

Запечене яблуко з медом та горіхами: робимо вишукані смаколики в делікатесному паніруванні

Ця страва легко замінить на святковому столі кремовий торт або тістечка. Головний секрет такого фруктового десерту в тому, що для його приготування використовують різноманітні горіхи, які в підсумку надають ласощам дивовижного смаку.

Аби зробити 5 порцій такої страви, доведеться витратити трохи більше, ніж годину.

Інгредієнти

  • 5 солодких соковитих яблук;
  • по 30 г подрібнених горіхів — волоських, мигдалю, фундука;
  • 50 г темного рому;
  • 100 г родзинок;
  • 60 г цукру (краще взяти тростинний);
  • мелена кориця;
  • 5 ч. л. меду;

100 г вершкового масла.

yak-zapekty-yabluka-z-medom-v-duhovtsi-gotuyemo-korysnyj-smachnyj-desert

Покрокова інструкція

  1. Насамперед потрібно замочити помиті родзинки в ромі.
  2. Яблука ретельно вимити, акуратно видалити з них серцевини.
  3. Змішати подрібнені горіхи з корицею і цукром.
  4. Всередину фруктів помістити по ложечці меду, потім вимочені в ромі родзинки.
  5. Кожне яблуко обмазати шматочком вершкового масла, обваляти в горіховій суміші. Панірування має рівномірно покрити кожен плід.
  6. Помістити фрукти на деко із силіконовим килимком або фольгою. Запекти десерт в духовці, розігрітій до 180 °C. Яблука будуть готові, коли стануть м’якими.
  7. Подати ласощі. За бажання їх прикрашають морозивом, збитими вершками, розтопленим шоколадом або улюбленим сиропом.

Пекти яблука можна не тільки цілими, а й розрізавши навпіл, на скибочки. Аромат і смак приготованих у такий спосіб плодів чудово поєднуються з кисломолочним і твердим сиром (навіть з дор блю!), сухофруктами, сушеними ягодами. Експериментуйте з медом: використовуйте різні сорти, перемішуйте їх з начинкою або поливайте яблука зовні цим вельми корисним продуктом.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.