Смачні рецепти вихідного дня: яблука з медом в духовці
Яблука, мед і ароматні спеції — безпрограшна комбінація, здатна підкорити будь-якого ласуна. А чи знаєте ви, що аромат коричного пирога з начинкою з цих смачних і корисних фруктів у більшості людей асоціюється зі щастям?..
Якщо не хочете возитися з тістом або віддаєте перевагу низькокалорійним корисним десертам, приготуйте запечене яблуко з медом і корицею. Цю найпростішу страву можна зробити такою апетитною і вишуканою, що в захваті будуть навіть справжні гурмани.
Аби порадувати близьких чудовим десертом, вам знадобиться мінімальний набір інгредієнтів. Усе необхідне для приготування яблук, запечених з медом, ви завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.
Печені яблука з медом, вином і горішками
Пропонуємо вам першокласний рецепт запечених яблук з медом, вином і горішками. Для приготування цієї страви оптимально підійдуть великі плоди улюбленого сорту. Не радимо використовувати занадто тверді яблука. Приготована з таких плодів страва хрустітиме. Також десерт не має вийти кашоподібним.
Приготування шести порцій цих вишуканих корисних ласощів триватиме приблизно 1 год. 20 хв.
Інгредієнти
- 6 великих яблук;
- 150 г очищених і подрібнених волоських горіхів;
- 1 склянка білого сухого вина;
- 100 г світлих родзинок;
- 2 ст. л. квіткового меду;
- 50 мл рому;
- дрібка солі;
- мелена кориця — за смаком;
- 100 г цукру;
- 50 г вершкового масла;
- збиті вершки або ванільне морозиво — для подачі.

Покрокова інструкція
- Фрукти помити, вирізати серцевину так, щоб зберегти цілісність плодів. При цьому всередину кожного яблука має поміститься якомога більше начинки.
- У зручній мисці ретельно перемішати горіхи, родзинки, цукор, сіль, корицю, ром.
- На дно яблук помістити по чайній ложці меду, потім начинити фрукти підготовленою сумішшю.
- У всі плоди налити біле вино, зверху на кожен покласти шматочок вершкового масла.
- Розмістити фрукти у формі для запікання. Поставити десерт у розігріту до 180 °C духовку.
- Запікати ласощі близько години. Фрукти мають підрум’янитися і почати надзвичайно апетитно пахнути.
Подати готову страву зі збитими вершками або з кулькою морозива.

Запечені яблука з медом — чудовий десерт, який не залишить важкості в шлунку і зайвих сантиметрів на талії. Такі ласощі можна готувати цілий рік, адже необхідні інгредієнти завжди є у продажу. А якщо ви не використовуватимете алкоголь, вершкове масло і цукор, у вас вийде цілком дієтична їжа.
Запечене яблуко з медом та горіхами: робимо вишукані смаколики в делікатесному паніруванні
Ця страва легко замінить на святковому столі кремовий торт або тістечка. Головний секрет такого фруктового десерту в тому, що для його приготування використовують різноманітні горіхи, які в підсумку надають ласощам дивовижного смаку.
Аби зробити 5 порцій такої страви, доведеться витратити трохи більше, ніж годину.
Інгредієнти
- 5 солодких соковитих яблук;
- по 30 г подрібнених горіхів — волоських, мигдалю, фундука;
- 50 г темного рому;
- 100 г родзинок;
- 60 г цукру (краще взяти тростинний);
- мелена кориця;
- 5 ч. л. меду;
100 г вершкового масла.

Покрокова інструкція
- Насамперед потрібно замочити помиті родзинки в ромі.
- Яблука ретельно вимити, акуратно видалити з них серцевини.
- Змішати подрібнені горіхи з корицею і цукром.
- Всередину фруктів помістити по ложечці меду, потім вимочені в ромі родзинки.
- Кожне яблуко обмазати шматочком вершкового масла, обваляти в горіховій суміші. Панірування має рівномірно покрити кожен плід.
- Помістити фрукти на деко із силіконовим килимком або фольгою. Запекти десерт в духовці, розігрітій до 180 °C. Яблука будуть готові, коли стануть м’якими.
- Подати ласощі. За бажання їх прикрашають морозивом, збитими вершками, розтопленим шоколадом або улюбленим сиропом.
Пекти яблука можна не тільки цілими, а й розрізавши навпіл, на скибочки. Аромат і смак приготованих у такий спосіб плодів чудово поєднуються з кисломолочним і твердим сиром (навіть з дор блю!), сухофруктами, сушеними ягодами. Експериментуйте з медом: використовуйте різні сорти, перемішуйте їх з начинкою або поливайте яблука зовні цим вельми корисним продуктом.
Смачного!
Останні новини Чернігівщини
Чернігів і Амстердам стали партнерами в європейському проєкті кліматичної нейтральності 11:42
Місто Чернігів отримало європейського партнера — місто Амстердам — у межах міжнародного проєкту SUN4Ukraine (Sustainable Urban Net Zero Network for Ukraine).
Медицина без бар’єрів: у Бобровицькій громаді працює мобільна клініка 11:39
Доступність медичних послуг – один із пріоритетів Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Над цим на Бобровиччині працюють як лікарі, так і керівництво громади разом з депутатським корпусом.
У Чернігові відкрилася фотовиставка «Обличчя стійкості» 11:22
23 жовтня у Чернігові відкрилася фотовиставка «Обличчя стійкості», присвячена незламності українських жінок у період війни, та організована Коаліцією «Чернігівщина 1325».
У січні-вересні 2025 року на Чернігівщині сплачено 30,7 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску 11:07
У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків у січні-вересні 2025 року сплачено 19,4 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 25,4 відс. (на 3,9 млрд грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2024 року.
До Всесвітнього тижня ядерної науки: у 100 школах проведуть XR-виставку «Чорнобиль у війні: уроки ядерної безпеки» 10:12
Вперше в Україні до Nuclear Science Week — Всесвітнього тижня ядерної науки — музейники, науковці та освітяни запускають одразу у 100 школах XR-виставку «Чорнобиль у війні: уроки ядерної безпеки».