Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 25 липня, 06:22:57

Смачні рецепти вихідного дня: яблука з медом в духовці

06.09.2020   17:31Агенцiя

Яблука, мед і ароматні спеції — безпрограшна комбінація, здатна підкорити будь-якого ласуна. А чи знаєте ви, що аромат коричного пирога з начинкою з цих смачних і корисних фруктів у більшості людей асоціюється зі щастям?..

Якщо не хочете возитися з тістом або віддаєте перевагу низькокалорійним корисним десертам, приготуйте запечене яблуко з медом і корицею. Цю найпростішу страву можна зробити такою апетитною і вишуканою, що в захваті будуть навіть справжні гурмани.

Аби порадувати близьких чудовим десертом, вам знадобиться мінімальний набір інгредієнтів. Усе необхідне для приготування яблук, запечених з медом, ви завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.

Печені яблука з медом, вином і горішками

Пропонуємо вам першокласний рецепт запечених яблук з медом, вином і горішками. Для приготування цієї страви оптимально підійдуть великі плоди улюбленого сорту. Не радимо використовувати занадто тверді яблука. Приготована з таких плодів страва хрустітиме. Також десерт не має вийти кашоподібним.

Приготування шести порцій цих вишуканих корисних ласощів триватиме приблизно 1 год. 20 хв.

Інгредієнти

  • 6 великих яблук;
  • 150 г очищених і подрібнених волоських горіхів;
  • 1 склянка білого сухого вина;
  • 100 г світлих родзинок;
  • 2 ст. л. квіткового меду;
  • 50 мл рому;
  • дрібка солі;
  • мелена кориця — за смаком;
  • 100 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • збиті вершки або ванільне морозиво — для подачі.

yak-zapekty-yabluka-z-medom-v-duhovtsi-gotuyemo-korysnyj-smachnyj-desert

Покрокова інструкція

  1. Фрукти помити, вирізати серцевину так, щоб зберегти цілісність плодів. При цьому всередину кожного яблука має поміститься якомога більше начинки.
  2. У зручній мисці ретельно перемішати горіхи, родзинки, цукор, сіль, корицю, ром.
  3. На дно яблук помістити по чайній ложці меду, потім начинити фрукти підготовленою сумішшю.
  4. У всі плоди налити біле вино, зверху на кожен покласти шматочок вершкового масла.
  5. Розмістити фрукти у формі для запікання. Поставити десерт у розігріту до 180 °C духовку.
  6. Запікати ласощі близько години. Фрукти мають підрум’янитися і почати надзвичайно апетитно пахнути.

Подати готову страву зі збитими вершками або з кулькою морозива.

yak-zapekty-yabluka-z-medom-v-duhovtsi-gotuyemo-korysnyj-smachnyj-desert

Запечені яблука з медом — чудовий десерт, який не залишить важкості в шлунку і зайвих сантиметрів на талії. Такі ласощі можна готувати цілий рік, адже необхідні інгредієнти завжди є у продажу. А якщо ви не використовуватимете алкоголь, вершкове масло і цукор, у вас вийде цілком дієтична їжа.

Запечене яблуко з медом та горіхами: робимо вишукані смаколики в делікатесному паніруванні

Ця страва легко замінить на святковому столі кремовий торт або тістечка. Головний секрет такого фруктового десерту в тому, що для його приготування використовують різноманітні горіхи, які в підсумку надають ласощам дивовижного смаку.

Аби зробити 5 порцій такої страви, доведеться витратити трохи більше, ніж годину.

Інгредієнти

  • 5 солодких соковитих яблук;
  • по 30 г подрібнених горіхів — волоських, мигдалю, фундука;
  • 50 г темного рому;
  • 100 г родзинок;
  • 60 г цукру (краще взяти тростинний);
  • мелена кориця;
  • 5 ч. л. меду;

100 г вершкового масла.

yak-zapekty-yabluka-z-medom-v-duhovtsi-gotuyemo-korysnyj-smachnyj-desert

Покрокова інструкція

  1. Насамперед потрібно замочити помиті родзинки в ромі.
  2. Яблука ретельно вимити, акуратно видалити з них серцевини.
  3. Змішати подрібнені горіхи з корицею і цукром.
  4. Всередину фруктів помістити по ложечці меду, потім вимочені в ромі родзинки.
  5. Кожне яблуко обмазати шматочком вершкового масла, обваляти в горіховій суміші. Панірування має рівномірно покрити кожен плід.
  6. Помістити фрукти на деко із силіконовим килимком або фольгою. Запекти десерт в духовці, розігрітій до 180 °C. Яблука будуть готові, коли стануть м’якими.
  7. Подати ласощі. За бажання їх прикрашають морозивом, збитими вершками, розтопленим шоколадом або улюбленим сиропом.

Пекти яблука можна не тільки цілими, а й розрізавши навпіл, на скибочки. Аромат і смак приготованих у такий спосіб плодів чудово поєднуються з кисломолочним і твердим сиром (навіть з дор блю!), сухофруктами, сушеними ягодами. Експериментуйте з медом: використовуйте різні сорти, перемішуйте їх з начинкою або поливайте яблука зовні цим вельми корисним продуктом.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Поліція Корюківського району за півроку відкрила 8 проваджень та склала майже 300 адмінпротоколів

Поліція Корюківського району за півроку відкрила 8 проваджень та склала майже 300 адмінпротоколів 18:14

Від початку року співробітники Корюківського районного відділу поліції відпрацювали 343 повідомлення про вчинення домашнього насильства. Складено 295 адміністративних протоколів та винесено 48 термінових заборонних приписів стосовно кривдників.

Поліція Чернігівщини збільшила кількість патрульних екіпажів на найбільш аварійних ділянках доріг

Поліція Чернігівщини збільшила кількість патрульних екіпажів на найбільш аварійних ділянках доріг 18:10

Насамперед, збільшиться кількість екіпажів Управління патрульної поліції та груп реагування патрульної поліції ГУНП в Чернігівській області на трасах міжнародного значення М01 "Київ — Чернігів — Нові Яриловичі" та М02 "Кіпті — Глухів — Бачівськ".

Навчання для редакторів та журналістів локальних медіа

Навчання для редакторів та журналістів локальних медіа 18:06

У рамках проєкту «Підтримка локальних медіа у Чернігівській області» громадська організація «Асоціація регіональних ЗМІ» запрошує редакторів та журналістів місцевих ЗМІ регіону (друковані, он-лайн, радіо та ТБ-канали) пройти навчання із підвищення професійної майстерності.

До Дня працівників торгівлі

До Дня працівників торгівлі 17:59

Традиційно в останню неділю липня відзначатимуть своє професійне свято працівники торгівлі, де працює майже кожен четвертий зайнятий в економіці Чернігівської області у віці від 15 до 70 років, або 95 тис. осіб.

СБУ повідомила про підозру першому із топчиновників Держгеокадастру, який причетний до масштабного розкрадання земель

СБУ повідомила про підозру першому із топчиновників Держгеокадастру, який причетний до масштабного розкрадання земель 17:46

Кіберфахівці СБУ продовжують системно боротися із розкраданням сільськогосподарських земель в Україні. Після виявлення схеми навесні цього року, перший топпосадовець Держгеокадастру уже отримав повідомлення про підозру.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини