Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:38:26

17 липня - День етнографа

17.07.2020   07:29Агенцiя

Професійне свято представників різних етнографічних шкіл. Свято введено на честь дня народження етнографа і мандрівника Миколи Миколайовича Миклухо-Маклая.

календар

календар

Знаменитий учений вивчав корінне населення Південно-Східної Азії, Австралії та Океанії, зокрема, папуасів північно-східного берега Нової Гвінеї. Цей берег у російськомовній літературі називають Берег Маклая.

Вперше професійне свято етнографів відзначили в кінці 1970-х років за ініціативою першого завідувача кафедрою етнографії та антропології історичного факультету СПБДУ РФ Рудольфа Ітса.

До теперішнього часу будь-якої уніфікованої традиції святкування Дня етнографа не склалося. У кожній установі, а часом і в кожному експедиційному загоні існують свої неписані правила, за якими справляється це свято.

В якості загальних атрибутів свята можна назвати: урочисте застілля з неодмінним проголошенням тостів на честь Миклухо-Маклая і Рудольфа Ітса. Крім цього, в День етнографа звичайно проходять своє «посвячення» неофіти – люди, вперше беруть участь в етнографічній експедиції.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.