5 кавових коктейлів для спекотного літа
Жоден пристойний кавоман не зможе обійтися без улюбленого напою навіть у найспекотніші дні літа. Але варити звичайну кави необов’язково — можна зробити кавовий коктейль!
Не біда, якщо у вас немає міксера або шейкера: звичайна виделка відмінно впорається з завданням. Професіонали рекомендують класти не менше третини ємності льоду.
Класичний холодний фраппе
Інгредієнти:
подвійний еспресо
1/3 келиха льоду
100 мл молока
цукровий або шоколадний сироп
шоколадна крихта, зернятка кави
Приготування:
Наколоти крижані кубики за допомогою блендера. Можна покласти лід в рушник і розчавити його за допомогою качалки.
Насипаємо крихту льоду в келих.
Еспресо в окремому посуді змішуємо з цукровим сиропом і молоком за допомогою шейкера або виделки.
Переливаємо фраппе в келих з льодом.
Прикрашаємо шоколадною крихтою і кавовими зернами.
Шоколадно–м’ятне задоволення
Інгредієнти:
150 мл свіжозвареної кави
100 г гіркого шоколаду
м’ятний сироп або лікер
вершкове морозиво
Приготування:
На невеликому вогні у процідженій каві розчиняємо шоколад.
Трохи охолоджуємо суміш і додаємо сироп.
Збиваємо за допомогою блендера.
Колем лід і кладемо його в келих.
Переливаємо напій в келих з льодом.
Кладемо в келих морозиво.
Прикрашаємо шоколадною крихтою.
Бананова кава для ласунів
Інгредієнти:
350 мл міцної кави
100 г морозива
1 банан
щіпка кориці
щіпка тертого шоколаду
Приготування:
Варимо каву, проціджуємо і трохи охолоджуємо, додаємо морозиво.
З банана робимо пюре, кладемо в каву з морозивом і збиваємо блендером.
У келих кладемо лід і переливаємо в нього напій.
Посипаємо корицею і шоколадом.
Апельсиновий вибух
Інгредієнти:
200 мл свіжозвареної кави
2 апельсина
цукрова пудра
збиті вершки, крихти печива, горішки
Приготування:
Знімаємо цедру з апельсинів і вичавлюємо сік.
Цедру кладемо у сотейник, наливаємо склянку води і кладемо цукрову пудру. Кип’ятити на маленькому вогні близько 5 хвилин. Отриманий сироп проціджуємо і охолоджуємо.
Каву охолоджуємо і змішуємо з апельсиновим соком і сиропом. Перемішуємо виделкою.
Переливаємо в келих з льодом, додаємо збиті вершки і прикрашаємо крихтою печива і горіхами.
Літній кавовий смузі
Інгредієнти:
200 мл еспрессо
1 банан
150 мл йогурту
щіпка кориці
1 ч. л. какао–порошку
жменя свіжих ягід
збиті вершки, шоколадний сироп, пелюстки мигдалю
Приготування:
Варимо каву і охолоджуємо.
Колемо лід і кладемо його в склянку.
Йогурт, банан, ягоди, каву, какао, корицю збиваємо блендером до однорідності.
Переливаємо в склянку.
Прикрашаємо вершками, сиропом і пелюстками мигдалю.
Останні новини Чернігівщини

Замах на вбивство голови однієї з селищних територіальних громад Чернігівського району – чернігівця засуджено до 7 років ув’язнення 10:32
За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської окружної прокуратури визнано винним 50-річного чернігівця у закінченому замаху на умисне вбивство голови однієї з селищних територіальних громад Чернігівського району (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України). Вироком Деснянського районного суду міста Чернігова його засуджено до 7 років позбавлення волі.
У Чернігівській політехніці нагородили призерів чемпіонату області з футболу 10:17
Сьогодні в Національному університеті «Чернігівська політехніка» свої нагороди отримали команди-призери та кращі гравці обласного чемпіонату, який нещодавно провели серед футбольних клубів Чернігівщини.
Дотримання трудового законодавства в умовах мораторію: позиція Держпраці 10:05
Дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізація трудових відносин – тема сьогоднішньої онлайн-зустрічі «Діалог влади та бізнесу».
ВПО та жителі прифронтових територій можуть скористатися компенсацією на придбання житла за програмою єОселя 09:14
Десятого вересня набрала чинності постанова, якою Кабінет Міністрів України розширив доступ до програми єОселя для внутрішньо переміщених осіб та жителів прифронтових територій. Сам механізм запрацює упродовж декількох днів, коли банки врегулюють обмін інформацією з Пенсійним фондом України.

15 вересня: цей день в Україні і світі 09:13
ДЕНЬ 1300 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 1300 RUSSIAN AGRESSION