Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:21:59

Подорож до музеїв світу під час карантину

12.04.2020   13:48Агенцiя

Карантин - це не лише самоізоляція та сидіння або робота вдома. Це можливість онлайн навчання або подорожей до музеїв. Пропонуємо підбірку найкращих музеїв світу, які відкрили свої зали для віртуальних відвідувачів.

Отже, вирушаємо!

1. Стара національна галерея в Берліні

Тут зберігаються картини XIX століття – шедеври романтизму, імпресіонізму, раннього модернізму з колекції Фонду прусської культурної спадщини. Усіма залами галереї можна здійснити віртуальний тур, причому більшість картин підписано і добре оцифровано: їх можна наблизити, щоб розгледіти всі деталі. Найбільшої уваги заслуговують полотна «Чернець біля моря» Каспара Давида і «У консерваторії» Едуарда Мане.
Відвідати

2. Сент-Шапель у Парижі

Каплиця Сент-Шапель – не зовсім музей, але одна з найвідоміших і дивовижних пам'яток готичної архітектури. Її неймовірно красиві вітражі розповідають про історію людства: всього тут зображено 1113 сцен. Дивно, що багато вітражів, які можна побачити в Сент-Шапель зараз, збереглися ще з XIII століття, переживши навіть Французьку революцію (у той час як багато християнських реліквій, що зберігалися в каплиці, були знищені). Онлайн-екскурсія дозволяє отримати уявлення про красу цього місця, однак, якщо ви хочете уважніше розглянути вітражі, каплицю краще відвідати особисто.
Відвідати

3. Галерея Уффіці у Флоренції

Один з найбільш відвідуваних музеїв Італії. Щорічно сюди, щоб побачити картину Боттічеллі «Народження Венери», з'їжджаються сотні тисяч людей зі всього світу. Завдяки онлайн-туру у кожного користувача Мережі є можливість розглянути шедеври світового мистецтва в найдрібніших деталях: багато картин оцифровані. По галереї можна ходити годинами!
Відвідати

4. Британський музей в Лондоні

В рамках віртуальної екскурсії можна відвідати лише кілька залів головного історико-археологічного музею Британії – ті, що розташовані на першому поверсі. Зате дуже багато експонатів вдасться розглянути у великому форматі. Особливої уваги тут заслуговує зібрання графіки і гравюр Мікеланджело.
Відвідати

5. Театр-музей Сальвадора Далі в Фігерасі

Це місце номер один для всіх шанувальників творчості художника-сюрреаліста Сальвадора Далі. Віртуальний тур доступний на сайті музею. Пройтися можна лише за деякими виставковими залами, але не поспішайте засмучуватися: у віртуальній експозиції представлені такі знамениті роботи Далі, як «Кімната з обличчям Мей Уест» і «Дощове таксі».
Відвідати

6. Сікстинська капела у Ватикані

Неймовірний пам'ятник епохи Відродження. Над фресками, що прикрашають стіни капели, працювали Боттічеллі, Перуджіно, Гірландайо. Воістину легендарна – фреска «Страшний суд» Мікеланджело. Зазвичай в Сикстинській капелі дуже багато народу, і розглянути весь вражаючий уяву живопис досить складно. Тому віртуальний тур – це справжній порятунок. Насолоджуйтесь!
Відвідати

7. Лувр у Парижі

Мекка всіх поціновувачів мистецтва. Саме тут зберігається знаменита «Мона Ліза» Леонардо да Вінчі, Венера Мілоська, «Пліт «Медузи» Теодора Жеріко та багато інших творів. Щоб обійти всі 58 тисяч квадратних метрів, які займає музей, потрібен не один день. Зате почати знайомство з Лувром можна на сайті музею: тут вдасться зробити кілька віртуальних екскурсій – наприклад, подивитися експозицію, присвячену стародавнього Єгипту.
Відвідати

8. Музей Михайла Булгакова у Москві

Музей, присвячений видатному письменнику, варто відвідати кожному! Погуляти «нехорошою квартирою» №50 (за сюжетом «Майстра і Маргарити», Воланд жив саме в ній) можна і віртуально. Вам доведеться заглянути в кабінет Булгакова, побувати у вітальні, побачити експозицію «комунальна кухня». Експонати, представлені в музеї, оцифровані, так що їх можна неспішно і детально розглянути.
Відвідати

9. Музей Гуггенхайма в Нью-Йорку

Розповідає практично все про сучасне мистецтво. Музей відомий не тільки своєю експозицією, але і незвичайною будівлею у вигляді перевернутої вежі. Відвідувачі спочатку піднімаються на верхній поверх, а потім по спіралі оглядають експозицію і спускаються вниз. Завдяки онлайн-туру в кожного є можливість повторити маршрут! Крім того, експонати, представлені у віртуальній колекції, можна уважно розглянути у всіх деталях.
Відвідати

10. Ukraine WOW

Улюблена багатьма і найпопулярніша виставка Ukraine WOW тепер стала віртуальною. Онлайн-відвідувачі зможуть побачити книгу "Апостол" 1574 року останній автопортрет Казимира Малевича, скульптури Олександра Архипенка і "Український алфавіт" Георгія Нарбута просто в смартфоні. А ще познайомитися з сотнями вау-фактів про Україну.

 

Організатори відтворили експозицію виставки в форматі 3D, і вона доступна за посиланням ukrainewow.com. На сайті також опубліковані всі текстові матеріали виставки українською та англійською мовами, а також онлайн-екскурсія з керівником проекту Ярославою Гресь.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини