Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:41:25

22 березня - День таксиста

22.03.2020   08:42Агенцiя

Міжнародне професійне свято працівників численних таксомоторних парків і приватних таксі, всіх славних водіїв таксистів, щорічно відзначається 22-го березня.

календар

календар

Саме в цей день, в далекому 1907-му році на вулиці столиці Великобританії Лондона, вийшли на обслуговування по індивідуальному перевезенню пасажирів перші автомобілі, обладнані спеціальними лічильниками, відомими нам зараз як таксометри.

Водії спочатку охрестили ці корисні пристрої «таксіметрамі», від французького слова «такс», що означало «плата», і грецького слова «метрон» - «вимір». Прилад був зручний, дозволяв підраховувати справедливу винагороду за надані послуги і відразу був позитивно оцінений більшістю перевізників. Новинка не залишилася без уваги і у пасажирів. Спостерігаючи ставлення водіїв до цієї новації, вони моментально придумали їм відповідну назву. Так з’явилося визначення - таксист.

Людина істота винахідлива і ідея пристрою для визначення справедливої винагороди за послуги перевезення пасажирів звичайно ж не була винаходом англійців. Згідно з наявними історичними матеріалами вже в Древне Римської Імперії деякі візники колісниць робили для своїх транспортних засобів спеціальні пристосування, які складалися зі звичайної чаші або тазу, в котру після певної кількості обертів колеса падав невеликий камінчик. Після поїздки оплата здійснювалася згідно кількісті цих камінчиків. Як би там не було, таксі давно і міцно завоювало загальну повагу і визнання в широких масах населення по всій землі.

У середовищі водіїв професіоналів відомо, що праця таксиста не саме вдячне і безпечне заняття. Щоб займатися цим, мало просто вміти керувати транспортним засобом і добре знати можливі маршрути проходження. Потрібно бути і психологом, і механіком, знаходити по можливості швидкі та ефективні рішення в найрізноманітніших незвичних ситуаціях. Саме з цього таксисти - це особливий народ. Вони знають що таке солідарність і взаємодопомога не з чуток. Вони готові і вдень і вночі, в будь-яку погоду доставити свого клієнта з пункту «А» в пункт «Б». Зробити так, щоб цей шлях був максимально комфортний і безпечний.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини