Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:35:08

8 лютого у поліцейській операції вперше була задіяна собака

08.02.2020   09:31Агенцiя

Людина дуже давно оцінив в собаці гострий нюх, тонкий слух, витривалість, невибагливість, силу, відданість господареві й інші, не менш корисні, якості.

У свою чергу, собака стала самим відданим людині твариною, його кращим другом і помічником. У 19 столітті в Європі значного розмаху набуває використання собак на поліцейській службі.

Вперше собака була задіяна 8 лютого 1816 року в англійському графстві Абердіншир, що на північно- сході Шотландії, при арешті злочинної зграї, що займалася контрабандою віскі. Поліцейському Малкольм Гіллеспі здорово допоміг бультер'єр, надресирували кидатися спереду на втікаючих коней. Кінь при такому нападі ставала дибки, а вершник опинявся на землі.

Такі факти застосування собак в роботі поліції мали місце в Німеччині, Англії, Франції, Росії і деяких інших країнах. Наприклад, в Англії (друга половина 19 століття) для боротьби зі злочинцями була виведена нова порода службового собаки — бульмастиф, що відрізнялася від усіх інших раніше відомих порід своїм лютим характером.

У Німеччини першої поліцейської собакою по праву вважається ротвейлер, який зарекомендував себе як чудовий пошуковик. Не менш охоче німецькі поліцейські використовували у своїй роботі ще одну породу — доберманів.

Регулярне застосування дресированих собак в поліцейській практиці було вперше введено в 1899 році в бельгійському Генті.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини