Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 28 жовтня, 21:35:06

20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара

20.10.2019   09:23Агенцiя

Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду.

Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.

Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту DilovaMova.com, тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарський професії з безлічі країн світу.

Приготування їжі це унікальний процес - скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.

Кропітка і душевна робота наших кухарів помітна і затребувана по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Це звичайно спірне питання. І кожна точка громадського харчування в праві претендувати на те, що саме вона є володарем роботи самого вмілого і найталановитішого кухаря. У цьому легко переконатися, достатньо лише спробувати пропоновану їжу і все стає зрозуміло.

Останні новини Чернігівщини

Виявлено 211 нових випадків COVID-19

Виявлено 211 нових випадків COVID-19 15:57

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 28 жовтня зафіксовано 211 нових випадків інфікування COVID-19.

В ході підготовки до чергової сесії відбулися засідання постійних комісій облради

В ході підготовки до чергової сесії відбулися засідання постійних комісій облради 15:26

Відповідно до розпорядження голови обласної ради "Про скликання двадцять п'ятої сесії обласної ради сьомого скликання" 28 жовтня відбулися засідання постійних комісій обласної ради, під час яких депутати ознайомилися з питаннями порядку денного чергової сесії й напрацювали низку пропозицій та зауважень до них.

Виявлено факт незаконного полювання на зайця русака

Виявлено факт незаконного полювання на зайця русака 14:31

26 жовтня в ході проведення заходів державного нагляду (контролю) по дотриманню вимог природоохоронного законодавствадержавними інспекторами з охорони довкілля Чернігівської області спільно з єгерською службою Ріпкинського відділення МРП ЧОО УТМР у мисливських угіддях визначеного підприємства виявлено чоловіка, який здійснював полювання у темну пору доби.

Чернігівський район: під час ліквідації пожежі вогнеборці врятували 66-річну жінку

Чернігівський район: під час ліквідації пожежі вогнеборці врятували 66-річну жінку 14:24

27 жовтня о 20:01 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що в селищі Олишівка Чернігівського району по вулиці Лісовій сталася пожежа житлового будинку.

Першим на Чернігівщині проходить аудит обласний педагогічний ліцей

Першим на Чернігівщині проходить аудит обласний педагогічний ліцей 12:07

З середини жовтня Чернігівський обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді Чернігівської обласної ради проходить процедуру позапланового інституційного аудиту – зовнішнє оцінювання діяльності закладу, що базується на ґрунтовному вивченні освітніх та управлінських процесів.