Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 вересня, 03:19:38

Смачні рецепти вихідного дня: 8 апетитних сирних страв з усього світу

01.09.2019   15:36Агенцiя

Сир - один з найкорисніших продуктів у природі. Якщо ваш організм потребує кальцію (а чий організм його не потребує?), то його кращого джерела просто не існує. У сирі безліч корисних речовин, він легко засвоюється, від нього не набирають вагу - це універсальний продукт для всіх, хто хоче бути здоровим і красивим.

Сир можна їсти і солоним, і солодким, він добре поєднується з багатьма іншими продуктами. Не дивно, що сир люблять не тільки у нашій країні, а й за її межами. Сьогодні ми пропонуємо вам добірку рецептів чудових страв з сиру з різних країн світу. Можливо, деякі з них здадуться вам досить незвичайними, але тим цікавіше їх спробувати, чи не так?

Ліниві вареники по-українськи

250 г сиру
2 яйця
5 ст. ложок борошна
½ склянки цукру
Сіль, вершкове масло

1. Сир розім'яти виделкою, додати яйця, борошно, цукор, щіпку солі, ретельно перемішати.
2. У киплячу воду опустити столову ложку, потім взяти ложкою трохи тіста, опустити її у воду і струсити тісто. Таким чином покласти у воду все тісто.
3. Після того, як вареники спливуть, потримати їх на вогні 2 хвилини, а потім дістати шумівкою.
4. Покласти в миску з варениками шматочок вершкового масла і перемішати.

"Кварккойльхен" - саксонські сирники

5 середніх картоплин
50 г родзинок
2 яйця
3 ст. ложки борошна
400 г сиру
5 ст. ложок цукру
Сік половинки лимона
Сіль, олія для смаження

1. Картоплю відварити в мундирі, охолодити, очистити, натерти на дрібній тертці чи подрібнити в м'ясорубці або блендері.
2. Родзинки промити в гарячій воді та висушити.
3. Сир розім'яти виделкою.
4. З'єднати в мисці картоплю з сиром, додати родзинки, яйця, борошно, цукор, сіль, лимонний сік і замісити тісто.
5. Сформувати коржики і підсмажити їх на рослинній олії з обох боків до появи рум'яної скоринки.
6. Покласти у форму для запікання і довести до готовності в духовці.
7. Подавати з варенням або джемом.
 

Французька закуска "Мізки ткача"

300 г сиру
50 мл густих вершків
4 ст. ложки оливкової олії
2 зубчики часнику
Ріпчаста цибуля або цибуля шалот - 1 шт.
Білий бальзамічний оцет або сухе біле вино - за смаком
Лук-різанець, петрушка - по кілька гілочок
1. Сир розім'яти, додати до нього дрібно нарізані цибулю, зелень та часник, влити оцет і оливкову олію.
2. Перемішати, додати сіль, перець, влити вершки і ще раз перемішати.
3. Подавати з грінками або тостами, натертими часником.

"Турошчуса" - паста з сиром по-угорськи

200 г сиру
200 г пасти
200 г бекону
50 мл вершків
Сіль, рослинна олія

1. Бекон нарізати невеликими тонкими скибочками і обсмажити на сковороді. Потім промокнути паперовим рушником, щоб прибрати надлишки жиру.
2. Сир розім'яти виделкою.
3. Відварити пасту в підсоленій воді, відкинути на друшляк, покласти назад до каструльки, додати сир, підсмажений бекон, влити вершки, посолити і трохи прогріти на вогні.

Сирні пончики по-польськи

250 г сиру
2 яйця
2 ст. ложки цукру
2 склянки борошна
½ ч. ложки соди
Цукрова пудра
Рослинна олія для смаження

1. Сир розтерти з цукром, додати яйця, борошно і погашену оцтом або лимонним соком соду, ретельно перемішати, щоб вийшло м'яке тісто.
2. Тісто розкачати ковбаскою, порізати на невеликі кружечки, а потім сформувати з них кульки.
3. У каструльку налити рослинну олію так, щоб вона повністю покрила кульки, добре розігріти.
4. Покласти в каструльку сирні кульки та обсмажити їх до золотистого кольору.
5. Вийняти пончики з олії, промокнути серветкою і посипати цукровою пудрою.

Латиські галушки з кмином

300 г сиру
2 ст. ложки сметани
1 яйце
3 ст. ложки борошна
50 г вершкового масла
1 ст. ложка крохмалю
2 ч. ложка кмину
сіль за смаком

1. Сир розтерти в мисці до стану однорідності, додати яйце, сметану, кмин, добре перемішати. Додати борошно, крохмаль, сіль і замісити м'яке тісто.
2. Мокрими руками сформувати круглі галушки і опустити їх у каструлю з киплячою водою. Після того, як вони спливуть, поварити 1-2 хвилини і вийняти шумівкою.
3. Покласти в миску з галушками вершкове масло і струсити.

Оселедець з сиром по-литовськи

400 г сиру
Філе 1 крупного оселедця
50 г сметани
50 г вершкового масла
100-150 г твердого сиру
Зелений салат
Петрушка

1. Філе оселедця дрібно нарізати, додати сир, сметану, тертий сир і ретельно перемішати.
2. Сформувати з отриманої маси кульки і викласти на листя салату.
3. Зверху посипати дрібно нарізаною петрушкою.

Норвезький бутерброд з сиром і лососем

Тости
100 г сиру
Кілька скибочок філе слабосоленого лосося
1-2 ст. ложки маку
½ пучка кропу
Лимон

1. Сир розтерти з маком, додати дрібно нарізаний кріп, перемішати.
2. Намазати сирну масу на тости, зверху покласти скибочки лосося.
3. За бажанням можна збризнути бутерброди лимонним соком і/або прикрасити тонкими скибочками лимона.


Останні новини Чернігівщини

У Чернігові презентували кампанію з підвищення обізнаності про резолюцію ООН 1325 19:43

«1325 зміцнює країну» – під такою назвою в Чернігові відбулася пресконференція, присвячена старту інформаційної кампанії щодо підвищення обізнаності про резолюцію Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Захід зібрав представників і представниць громадянського сектору та влади.

Підприємства переробної промисловості та торгівлі забезпечили майже 35 % податкових надходжень до бюджету 14:01

За січень–серпень 2025 року найбільшими платниками податків стали підприємства переробної промисловості та оптової й роздрібної торгівлі. Вони забезпечили відповідно 17,6 % та 16,7 % усіх надходжень до Зведеного бюджету України.

Водійське посвідчення за 12 тис. грн – повідомлено про підозру жителю міста Ніжин

Водійське посвідчення за 12 тис. грн – повідомлено про підозру жителю міста Ніжин 13:25

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Ніжин у одержанні неправомірної вигоди для себе, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Чернігівці літнього віку можуть вивчати англійську на безоплатному онлайн-курсі — деталі 13:03

У Чернігові стартує безоплатний онлайн-курс англійської мови для людей літнього віку. Навчання проходить одразу на кількох рівнях — від початкового до Pre-Intermediate.

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором?

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором? 11:22

Бурхливі обговорення щодо назви сучасної війни України з російським агресором завершені.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини