Смачні рецепти вихідного дня: 8 апетитних сирних страв з усього світу
Сир - один з найкорисніших продуктів у природі. Якщо ваш організм потребує кальцію (а чий організм його не потребує?), то його кращого джерела просто не існує. У сирі безліч корисних речовин, він легко засвоюється, від нього не набирають вагу - це універсальний продукт для всіх, хто хоче бути здоровим і красивим.
Сир можна їсти і солоним, і солодким, він добре поєднується з багатьма іншими продуктами. Не дивно, що сир люблять не тільки у нашій країні, а й за її межами. Сьогодні ми пропонуємо вам добірку рецептів чудових страв з сиру з різних країн світу. Можливо, деякі з них здадуться вам досить незвичайними, але тим цікавіше їх спробувати, чи не так?
Ліниві вареники по-українськи
250 г сиру
2 яйця
5 ст. ложок борошна
½ склянки цукру
Сіль, вершкове масло
1. Сир розім'яти виделкою, додати яйця, борошно, цукор, щіпку солі, ретельно перемішати.
2. У киплячу воду опустити столову ложку, потім взяти ложкою трохи тіста, опустити її у воду і струсити тісто. Таким чином покласти у воду все тісто.
3. Після того, як вареники спливуть, потримати їх на вогні 2 хвилини, а потім дістати шумівкою.
4. Покласти в миску з варениками шматочок вершкового масла і перемішати.
"Кварккойльхен" - саксонські сирники
5 середніх картоплин
50 г родзинок
2 яйця
3 ст. ложки борошна
400 г сиру
5 ст. ложок цукру
Сік половинки лимона
Сіль, олія для смаження
1. Картоплю відварити в мундирі, охолодити, очистити, натерти на дрібній тертці чи подрібнити в м'ясорубці або блендері.
2. Родзинки промити в гарячій воді та висушити.
3. Сир розім'яти виделкою.
4. З'єднати в мисці картоплю з сиром, додати родзинки, яйця, борошно, цукор, сіль, лимонний сік і замісити тісто.
5. Сформувати коржики і підсмажити їх на рослинній олії з обох боків до появи рум'яної скоринки.
6. Покласти у форму для запікання і довести до готовності в духовці.
7. Подавати з варенням або джемом.

Французька закуска "Мізки ткача"
300 г сиру
50 мл густих вершків
4 ст. ложки оливкової олії
2 зубчики часнику
Ріпчаста цибуля або цибуля шалот - 1 шт.
Білий бальзамічний оцет або сухе біле вино - за смаком
Лук-різанець, петрушка - по кілька гілочок
1. Сир розім'яти, додати до нього дрібно нарізані цибулю, зелень та часник, влити оцет і оливкову олію.
2. Перемішати, додати сіль, перець, влити вершки і ще раз перемішати.
3. Подавати з грінками або тостами, натертими часником.

"Турошчуса" - паста з сиром по-угорськи
200 г сиру
200 г пасти
200 г бекону
50 мл вершків
Сіль, рослинна олія
1. Бекон нарізати невеликими тонкими скибочками і обсмажити на сковороді. Потім промокнути паперовим рушником, щоб прибрати надлишки жиру.
2. Сир розім'яти виделкою.
3. Відварити пасту в підсоленій воді, відкинути на друшляк, покласти назад до каструльки, додати сир, підсмажений бекон, влити вершки, посолити і трохи прогріти на вогні.

Сирні пончики по-польськи
250 г сиру
2 яйця
2 ст. ложки цукру
2 склянки борошна
½ ч. ложки соди
Цукрова пудра
Рослинна олія для смаження
1. Сир розтерти з цукром, додати яйця, борошно і погашену оцтом або лимонним соком соду, ретельно перемішати, щоб вийшло м'яке тісто.
2. Тісто розкачати ковбаскою, порізати на невеликі кружечки, а потім сформувати з них кульки.
3. У каструльку налити рослинну олію так, щоб вона повністю покрила кульки, добре розігріти.
4. Покласти в каструльку сирні кульки та обсмажити їх до золотистого кольору.
5. Вийняти пончики з олії, промокнути серветкою і посипати цукровою пудрою.

Латиські галушки з кмином
300 г сиру
2 ст. ложки сметани
1 яйце
3 ст. ложки борошна
50 г вершкового масла
1 ст. ложка крохмалю
2 ч. ложка кмину
сіль за смаком
1. Сир розтерти в мисці до стану однорідності, додати яйце, сметану, кмин, добре перемішати. Додати борошно, крохмаль, сіль і замісити м'яке тісто.
2. Мокрими руками сформувати круглі галушки і опустити їх у каструлю з киплячою водою. Після того, як вони спливуть, поварити 1-2 хвилини і вийняти шумівкою.
3. Покласти в миску з галушками вершкове масло і струсити.

Оселедець з сиром по-литовськи
400 г сиру
Філе 1 крупного оселедця
50 г сметани
50 г вершкового масла
100-150 г твердого сиру
Зелений салат
Петрушка
1. Філе оселедця дрібно нарізати, додати сир, сметану, тертий сир і ретельно перемішати.
2. Сформувати з отриманої маси кульки і викласти на листя салату.
3. Зверху посипати дрібно нарізаною петрушкою.

Норвезький бутерброд з сиром і лососем
Тости
100 г сиру
Кілька скибочок філе слабосоленого лосося
1-2 ст. ложки маку
½ пучка кропу
Лимон
1. Сир розтерти з маком, додати дрібно нарізаний кріп, перемішати.
2. Намазати сирну масу на тости, зверху покласти скибочки лосося.
3. За бажанням можна збризнути бутерброди лимонним соком і/або прикрасити тонкими скибочками лимона.

Останні новини Чернігівщини
Новий керівник — нові горизонти: у Прилуцькому технічному фаховому коледжі відбулися кадрові зміни 14:09
Озирнутися назад - може бути лячно. Кожного дня ми випробовуємо силу власних кроків, адже рух вперед завжди вимагає сміливості.
Від металевих контейнерів до дерев’яних навісів: у Чернігові демонтують ще 34 незаконні тимчасові об’єкти 13:48
Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 20 листопада надав дозвіл на демонтаж 34 незаконно встановлених тимчасових об’єктів на території міста.
Чернігівські дзюдоїсти вибороли п’ять нагород на чемпіонаті України серед молодших кадетів 13:25
У період з 17 до 19 листопада в місті Ужгород відбувся чемпіонат України з дзюдо серед молодших кадетів до 17 років.
До Чернігова доставлено нову партію гуманітарної допомоги з Лаппеенранти 12:43
20 листопада до Чернігова прибула чергова партія гуманітарної допомоги від міста-побратима Лаппеенранта.
На Новгород-Сіверщині поліцейські вилучили у чоловіка незаконну зброю та боєприпаси 12:21
Співробітники Новгород-Сіверського районного відділу поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 40-річного мешканця громади виявили гранату, вибухову речовину, боєприпаси та шість нелегальних гладкоствольних рушниць.