Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:00:36

10 причин випадіння волосся, і як це зупинити

07.07.2019   19:07Агенцiя

У нашому організмі все взаємопов’язане. І якщо наше волосся почало випадати, перш за все треба знайти причину.

В цій підбірці зібрані найпоширеніші причини проблем з волоссям і ділиться ними з вами.

1. Проблеми зі щитоподібною залозою

Чому?

Дисбаланс гормонів в організмі через:

  • менопаузу;
  • порушення ендокринної системи;
  • цукровий діабет.

Що робити?

Зверніться до лікаря-ендокринолога, він візьме всі необхідні аналізи та призначить лікування, якщо проблеми виявляться саме в цій сфері.

2. Жорсткі дієти

Чому?

Різке зниження ваги за короткий термін — це велике навантаження на організм, що призводить до зниження імунітету. А це причина втрати волосся. Якщо додаються застудні та інфекційні захворювання, то організму ще важче відновити себе.

Що робити?

Замість жорстких дієт практикуйте регулярну фізичну активність, що сприятливо позначиться на здоров’ї в загальному.

3. Хронічний стрес

Чому?

Хронічний стрес може викликати випадіння волосся, бо впливає на кровообіг шкіри голови. Але зазвичай втрата волосся від стресу швидко відновлюється.

Що робити?

Не забувайте про повноцінний відпочинок, знайдіть свій спосіб розслаблення. А якщо емоційні проблеми не проходять самі по собі, зверніться до професійних психологів.

4. Неправильний догляд

Чому?

Невідповідні засоби для волосся, часте використання фену і прасочок можуть погіршити вже наявну проблему, фізично травмуючи волосся.

Що робити?

Постарайтеся обмежити використання фену, прасочки та хімічних засобів, а також проконсультуйтеся з професіоналами про те, який догляд і засоби для стайлінгу підходять саме вам. До речі, попри численні розмови про шкоду SLS (лаурилсульфат натрію), його вплив на випадіння волосся не доведений. Навпаки, сучасні дослідження наполягають на непричетності сульфатів до випадіння волосся.

5. Лікарські препарати

Чому?

Деякі медичні препарати від підвищеного тиску, антидепресанти й т. ін. мають побічний ефект, що викликає втрату волосся. Після прийому препаратів волосяний покрив відновлюється, однак самостійно не можна переривати курс лікування.

Що робити?

Зверніться до лікаря за консультацією.

6. Анемія

Чому?

Анемія — один з факторів, що викликають втрату волосся, оскільки страждає кровообіг шкірного покриву голови. Якщо ви помітили такі симптоми, як сонливість, загальна слабкість, апатія, — це привід здати аналіз крові на гемоглобін.

Що робити?

Для початку додайте до свого раціону залізовмісні продукти (гранат, яловичину, яблука і т. д.). Якщо стан не поліпшується, здайте аналіз на гемоглобін, і нехай лікар призначить вам лікування.

7. Авітаміноз

Чому?

Причина випадіння волосся може бути прихована в дефіциті мікроелементів і вітамінів. Особливо важливо відновити дефіцит вітаміну С, який допомагає засвоювати залізо і стимулює вироблення колагену (він зміцнює капіляри, що живлять волосся). Також при дефіциті вітаміну В волосся стає ламким. Вітаміну В багато в цільних зернах, яйцях, дріжджах і печінці.

Що робити?

Харчуйтеся різноманітно і включайте продукти, багаті вітамінами С, В та іншими корисними мікроелементами. Також, проконсультувавшись з терапевтом, придбайте комплекс вітамінів.

8. Зміна температурного режиму

Чому?

Різка зміна температурного режиму може бути одним з чинників втрати волосся. Зимове переохолодження і вплив ультрафіолету влітку стоншують волосся.

Що робити?

Носіть головний убір в залежності від пори року. Якщо ви йдете в сауну, теж прикрийте волосся.

9. Спадкове облисіння

Чому?

Найпоширеніший фактор втрати росту волосся — спадковість. Ген облисіння може бути успадкований і по материнській, і по батьківській лінії.

Що робити?

Якщо ваші батьки мали проблему облисіння, то вас, швидше за все, вона теж торкнеться. Знизьте фактор ризику дотриманням профілактичних заходів (правильне харчування, здоровий спосіб життя). Обов’язково проводьте профілактичні обстеження і дотримуйтесь рекомендацій лікарів.

10. Захворювання шкіри голови

Чому?

Псоріаз, себорейний дерматит, грибкова інфекція (дерматомікоз) – найбільш часті захворювання, що викликають облисіння.

Що робити?

Такі симптоми, як свербіж, висипання, почервоніння на тлі випадіння волосся — привід терміново звернутися до лікаря.

Бонус

Простий тест на випадіння волосся

Знайдіть свою волосинку, яка випала, і уважно розгляньте її. Якщо на ній немає темної цибулинки, хвилюватися нема про що. Якщо цибулинка є, то потягніть пучок волосся на скронях і маківці. Якщо залишається більш як 5 волосинок, потрібно шукати причину випадіння волосся.

Джерело

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини