Смачні рецепти вихідного дня: 5 крутих салатів з помідорів
Звичайно, що найкращий салат з помідорів — це капрезе. З базиліком, оливковою олією та моцарелою. Але. Помідор, то такий овоч, що добре поєднується із морепродуктами, м'ясними стравами та різними овочами. Тож пропонуємо до Вашого столу п'ять рецептів салатів, які варто спробувати приготувати.
Салат «Красное море»
Ингредиенты:
- Крабовые палочки – 250 г
- Помидор – 2-3 шт.
- Красный болгарский перец – 1 шт.
- Твердый сыр – 150 г
- Чеснок – 2 зубчика
- Майонез – по вкусу
Способ приготовления:
- Крабовые палочки, перец и помидоры порежьте соломкой.
- Натрите на терке твердый сыр.
- Выдавите через пресс чеснок.
- Смешайте все ингредиенты и заправьте майонезом.
Cалат с помидорами и фасолью
Ингредиенты:
-
Консервированная фасоль — 450 г
-
Помидоры — 250 г
-
Крабовые палочки — 250 г
-
Болгарский перец — 1 шт.
-
Сыр — 100 г
-
Чеснок — 1 зубчик
-
Майонез — по вкусу
-
Соль — по вкусу
- Крабовые палочки и перец нарежьте кубиками.
- Натрите на терке сыр.
- Добавьте к массе фасоль и порезанные помидоры.
- Заправьте майонезом, солью.
- По желанию, положите выдавленный через пресс чеснок.
Салат с ветчиной и помидорами
Ингредиенты:
- Ветчина — 300 г
- Помидоры — 2 шт.
- Сыр твёрдый — 150 г
- Батон — 3 ломтика
- Чеснок — 2 зубчика
- Растительное масло — для обжарки
- Майонез — по вкусу
Способ приготовления:
- На сковороде до румяной корочки обжарьте бруски батона.
- Натрите на терке сыр, помидоры и ветчину нарежьте соломкой.
- Соедините в посуде помидоры, ветчину, сыр и сухарики, выдавите чеснок.
- Заправьте салат майонезом.
- По желанию сверху украсьте зеленью.
Весенний салат с куриной грудкой
Ингредиенты:
- Помидор — 2-3 шт.
- Куриная грудка — 500 г
- Твердый сыр — 150 г
- Красная фасоль — одна банка
- Зеленый салат — по вкусу
- Сухарики — по вкусу
- Сметана или майонез – по вкусу
Способ приготовления:
- Салат и помидор мелко нарежьте.
- Натрите на терке сыр.
- Протушите куриную грудку на сковороде.
- Смешайте все нарезанные и готовые ингредиенты, заправьте майонезом или сметаной.
- Сверху украсьте сухариками.
Салат «Парижель»
Ингредиенты:
- Огурец – 1 шт.
- Помидор – 1 шт.
- Сладкий перец – 1 шт.
- Кукуруза консервированная – 2-3 столовых ложки
- Копченый окорок – 1 шт.
- Майонез – 1 столовая ложка
- Соль, перец – по вкусу
- Укроп – по вкусу
Способ приготовления:
- Огурцы нашинкуйте тонкой соломкой.
- Окорок разберите на волокна и добавьте к огурцам.
- Остальные овощи мелко порубите, добавьте в салат кукурузу.
- Посолите, поперчите, заправьте майонезом.
Приятного аппетита!
Останні новини Чернігівщини
У Козелецькій громаді обладнали укриття в школах й оснастили центр ПМСД новим обладнанням 11:13
На літніх канікулах в освітніх закладах Козелеччини ремонтують шкільні класи й укриття, в ліцеї №3 планують братися за облаштування опорної кухні.
єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 20 чернігівців, за знищене — вісім 10:28
Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 24 червня затвердив чергові рішення комісій з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.
«Канікули від війни 2025»: подорож дітей прикордонних громад Чернігівщини до Німеччини. 09:57
Діти з прикордонних регіонів Чернігівської області у червні 2025 року отримали можливість двотижневого дозвілля у Федеративній Республіці Німеччині.
Громада Чернігова продовжує підтримувати сім’ї полеглих захисників 09:25
Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 24 червня 2025 року погодив рішення про надання одноразової матеріальної допомоги п’ятьом членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на загальну суму 320 000 гривень.
«Свої.Разом»: в Іванівці відкрили Ветеранський центр 08:44
Ветеранський центр в Іванівці Чернігівського району відкрили сьогодні за участі представників Посольства Німеччини, Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, органів влади, учасників бойових дій, ветеранів.