Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:24:23

23 червня - Міжнародний день вдів

23.06.2019   07:25Агенцiя

Заклик до приділення особливої уваги становищу вдів і їх дітей, які знаходяться у них на утриманні, котрий пролунав наприкінці 2010-го року з трибуни Генеральної Асамблеї ООН, а згодом виражений у прийнятій резолюції №65/189 від 21-го грудня 2010-го року закріпив в міжнародному календарі цю пам’ятну дату - 23-е червня Міжнародний день, присвячений підвищенню обізнаності про становище вдів і їхніх дітей для всього світового співтовариства.

Найдавніша мудрість, яка була описана ще в старозавітніх Писаннях, говорить: «Жодної вдови та сироти не будеш гнобити». Проблеми, з якими стикаються жінки, які опинилися в статусі вдови, як і раніше не дозволяють з повною впевненістю заявити, що навіть сучасному суспільству вдається уникнути упущень і дискримінації на їх адресу. Їх статус, як і раніше свідчить про високу уразливість людини що зіткнулася з ситуацією, в якій може опинитися кожен з нас.

Жалюгідний стан і утиск прав більшості вдів залишається, на жаль практично малопомітним і іноді, особливо в країнах з економікою, що розвивається, втрачаючи чоловіка, жінка втрачає і свої громадянські свободи. Цього факту намагається уникати офіційна статистика, місцева влада та громадянське суспільство, а так не має бути.

Приміром, за данними ООН, в Індії налічується близько 40 млн. жінок, які з тих чи інших причин втратили свого супутника, і деякі з них, приблизно 15 тисяч вдів опиняються на вулиці після смерті свого чоловіка, годувальника і захисника своєї сім’ї. Подібні явища не сумісні з поняттями і прагненнями сучасного суспільства щодо дотримання прав і свобод для кожної людини на землі.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини