Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:46:50

18 червня – День стійкої гастрономії

18.06.2019   07:21Агенцiя

21 грудня 2016 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією № 71/246 проголосила 18 червня Днем стійкої гастрономії (Sustainable Gastronomy Day).

Дане рішення було продиктовано тим, що гастрономія – важливий елемент культурного самовираження будь-якого народу, пов'язаний з природним і культурним розмаїттям світу. А також тим, що всі культури і цивілізації можуть сприяти сталому розвитку і відіграють вирішальну роль в його досягненні.

Мета Дня – привернути увагу світової спільноти на тій ролі, яку стійка гастрономія може зіграти в досягненні цілей в області стійкого розвитку, в тому числі за рахунок прискорення сільськогосподарського розвитку, підвищення продовольчої безпеки, поліпшення харчування людей, забезпечення сталого виробництва продовольства та збереження біорізноманіття.

В основу рішення також лягла резолюція «Перетворення нашого світу: Порядок денний в галузі сталого розвитку на період до 2030 року», в якій Генасамблея затвердила в 2015 році всеосяжний набір універсальних і орієнтованих на перетворення цілей і завдань в галузі сталого розвитку, в цей День ООН пропонує всім державам-членам, організаціям системи організації Об'єднаних Націй, інших міжнародних і регіональних організацій, а також громадянського суспільства, включаючи неурядові організації та окремих осіб, відзначати День стійкої гастрономії відповідно до національних пріоритетів.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.