Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:22:37

8 простих правил для рівної, здорової та красивої засмаги

09.06.2019   10:02Агенцiя

Засмагу ввела в моду Коко Шанель у 1922 році. До цього він вважався ознакою низького соціального статусу, бідняків, які працюють у полі або на вулиці.

А ось аристократична блідість була предметом особливої гордості, адже завдяки їй можна було безпомилково впізнати людину шляхетного походження. Проте, велика Коко перевернула світ з ніг на голову, і ось вже сто років жінки слідують канону, який каже їм бути не тільки красивими, але й засмаглими. Втім, тут важливо не перегнути палицю. Рівна золотиста засмага виглядає розкішно, висохла темно-коричнева шкіра - жахливо. Ми підготували для вас кілька простих рекомендацій, як потрібно засмагати, щоб ваша засмага була ідеальною, і тішила вас ще довгий час після відпустки.

1. Підготуйте тіло до засмаги
Щоб сонячні промені глибше проникали в шкіру, а засмага лягла рівніше, за кілька днів до прийняття сонячних ванн гарненько відлущить з тіла всі мертві клітини за допомогою пілінгу або скрабу. Можна провести цю процедуру в салоні, а можна вдома, приготувавши натуральний скраб.

2. Правильно харчуйтеся
Інтенсивність нашої засмаги визначає наявність в організмі пігменту меланіну. Існують певні речовини, які підсилюють його вироблення (наприклад, бета-каротин). Як наслідок, ви загоряєте швидше, а засмага зберігається більш тривалий час. Щоб допомогти організму простимулювати утворення меланіну, потрібно просто включити у своїй раціон певні продукти, збагачені цими речовинами. Це морква, абрикоси, персики, дині, шпинат, червоне м'ясо та яловича печінка.

3. Підберіть хороший сонцезахисний крем

Ультрафіолетове випромінювання - головна причина старіння шкіри і появи на ній пігментних плям. Креми та лосьйони із захисним SPF фактором не тільки не дадуть вам обгоріти на сонці, але й допоможуть вашій шкірі надовго зберегти молодість. Розрахувати, який саме рівень захисту необхідний саме вам, дуже просто. Значення SPF фактору - це коефіцієнт збільшення часу безпечного перебування на відкритому сонці. Тобто, якщо ви можете перебувати на сонці, не ризикуючи отримати опік, 5 хвилин, то з захистом 20, цей час збільшується до години (5х20=60).

4. Засмагайте у правильні години дня

Найкращий час для засмаги - вранці до 10-11 годин і ввечері після 16-17. У цей час сонце знаходиться не так високо в небі і його промені не такі пекучі. Вони краще проникають у шкіру, ніж прямі денні, і не обпалюють її. Засмага, отримана вранці або ввечері, хоч і проявляється не так швидко, як денна, але тримається набагато довше.

5. Засмагайте в тіні

Як це не дивно, але у тіні люди також засмагають і навіть краще, ніж на сонці. Напевно, у кожної з вас є подруга, яка приїжджає з моря, маючи бронзову засмагу, при цьому дивуючись, як їй вдалося засмагнути, якщо вона всю відпустку просиділа в тіні. У попередньому пункті ми ж писали про косі сонячні промені. Саме завдяки ним, ви чудово засмагнете навіть під парасолькою, навісом або в тіні дерев. Тільки цей загар буде більш безпечним і стійким.

6. Рухайтеся

Найбільш рівномірну засмагу ви отримуєте не тоді, коли перевертаєтеся з одного боку на інший, лежачи на шезлонгу. Рівномірніше сонячні промені покривають ваше тіло, коли ви рухаєтеся! Для того, щоб у цьому переконатися, достатньо звернути увагу на засмагу тих людей, які постійно грають на пляжі у волейбол.

7. Не забувайте про зволоження

Перебуваючи на пляжі, не буде зайвим збризкувати обличчя та тіло термальною водою. А після засмаги обов'язково наносьте зволожуючі засоби. Це допоможе відновити втрачену вологу і уникнути сухості шкіри. Не обов'язково для цього вибирати щільні креми та лосьйони. Якщо ви віддаєте перевагу більш легким засобам, скористайтеся спреями.

8. Збережіть засмагу надовго

Якщо ви дотримувалися всіх наших рекомендацій, то, напевно, повернулися з моря з красивою, рівною і стійкою засмагою. Але, щоб точно зберегти морську засмагу надовго, закріпіть її річковою. Кілька вихідних, проведених біля будь-якого водоймища за містом, - і золотистий відтінок вашої шкіри буде ще довгі місяці тішити ваш погляд і викликати захоплення оточуючих.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини