Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:54:29

Продукт, який може замінити м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо

21.04.2019   14:31Агенцiя

В Україні авокадо не лише стало популярнішим, а й доступнішим у ціні. На прилавках можна знайти до 10 сортів різних за формою, розміром та кольором сортів. Середня ціна фрукта – 50 грн.

Авокадо є просто життєвонеобхідним для тих, хто хоче вести здоровий спосіб життя, адже саме у ньому міститься більше 20 поживних речовин, включно з клітковиною, великою кількістю вітамінів, калієм, і т.д.

Продукт, який замінив мені м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо
Продукт, який може замінити м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо

Ось перелік деяких корисних властивостей цього фрукта:

  • У ньому міститься багато фолієвої кислоти, яка є просто незамінною при вагітності, адже саме фолієва кислота є надзвичайно корисною для здоров’я майбутньої мами та нормального розвитку малюка.
  • Авокадо є потужним джерелом вітаміну С, а тому цей продукт має антиоксидантну дію. Не варто забувати, що антиоксиданти допомагають запобігти появі раку, серцевосудинним захворюванням, вадам у розвитку, втраті пам’яті, а також уповільнити процес старіння.
  • Цей продукт містить багато вітаміну D, який є необхідним для здоров’я кісток.
  • Авокадо відомий високим вмістом вітаміну Е, який є дуже корисним для нервової системи.
  • Цей продукт допомагає контролювати рівень холестерину в організмі, регулюючи кількість тригліцеридів та жирних кислот Омега-3, які й сприяють виведенню шкідливого холестерину. Окрім цього, жирні кислоти Омега-3 є дуже корисними для зору та роботи мозку.
  • Він містить вітаміни А, С, В6, В12 та К, які зміцнюють нервову, когнітивну та імунну системи.
  • Завдяки високому вмісту вітамінів авокадо належить до продуктів, що захищають організм від утворення ракових клітин.
  • Авокадо є незамінним для пам’яті, адже жирні кислоти, які містяться у ньому, стимулюють роботу мозку.
  • Цей факт не є відомим широкому загалу, проте насправді авокадо має властивості афродизіаку. А все завдяки тому, що у ньому міститься велика кількість калію та клітковини, які допомагають покращувати циркуляцію крові, тим самим регулюючи статевий потяг.

Продукт, який замінив мені м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо
Продукт, який може замінити м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо

Інші властивості

  • Вживання авокадо може сприятливо вплинути і на ваші очі, адже цей продукт містить речовини, що допомагають поглинати ультрафіолетові промені, вберігаючи тим самим сітківку ока від пошкоджень, а саме око від дегенеративних процесів.
  • Завдяки великій кількості вітамінів авокадо є своєрідним “щитом” організму від багатьох хвороб. Цей продукт також допомагає відновлювати шкіру та повертати їй колишню пружність.
  • Авокадо допомагає піклуватися про гігієну ротової порожнини, оскільки у ньому містяться речовини, що виявляють та знешкоджують ракові клітини у ротовій порожнині. Саме завдяки своїм чисельним корисним властивостям авокадо сприяє покращенню роботи цілого організму.
  • Окрім того, що авокадо допомагає дбати про стан здоров’я, він ще є незамінним помічником у схудненні. Ви можете досягнути значних результатів у скиданні ваги, якщо почнете регулярно вживати авокадо. Цей продукт прискорить обмін речовин та контролюватиме рівень жирів у крові. Проте пам’ятайте, що через свою високу калорійність авокадо може й нашкодити – деякі люди набирають зайві кілограми саме через надмірне споживання авокадо. Ми не радимо їсти авокадо в великих кількостях, а споживати його помірно.

Як вибрати і зберігати авокадо

Як і багато інших фруктів і овочі, авокадо надходять у продаж недозрілими. Плоди саме яскраво-зеленого кольору ми частіше бачимо на прилавках. Віддавайте перевагу авокадо з темною шкіркою, але без вм’ятин.

Щоб полегшити вибір, пропонуємо орієнтуватися на плодоніжки. Видаліть її і подивіться: якщо місце її кріплення зеленувате і жовте – авокадо оптимальної зрілості, якщо коричневе – поверніть товар туди, де лежав.

Не біда, якщо ви купили недозрілі плоди, вони відмінно доходять до кондиції при кімнатній температурі протягом декількох днів (поруч з яблуками ще швидше). Як показує практика, розрізане авокадо зберігає колір найкраще поруч з нарізаною цибулиною. Апетитний вигляд збережеться довше, якщо скропити м’якоть соком лимона або лайма. Ще один лайфхак: якщо вирішили залишити половинку авокадо на потім, не видаляйте кісточку.

Продукт, який замінив мені м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо
Продукт, який може замінити м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо

Авокадо має бути у вашому раціоні!

Як вживати авокадо

Жирність і поживність – характерні риси авокадо. Саме ці якості плода перетворюють його в здорову альтернативу різним бутербродним намазкам, а також майонезу в салатах з морепродуктів або яєць.

 

Цільнозерновий хлібець з пастою з авокадо комбінуйте з іншими інгредієнтами на свій смак. Варені яйця, овочі, консервований тунець, горіхи, нут … Варіацій тостів з авокадо – безліч! Найпростіше – нарізати плід скибочками, скропити їх лимонним соком і викласти на тост. Корисний перекус наситить надовго.

Продукт, який замінив мені м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо
Продукт, який може замінити м’ясо, рибу і салат! 13 причин їсти авокадо

Авокадо – рослинний аналог м’яса, джерело протеїну, обов’язковий продукт для спортсменів і бажаючих набрати м’язову масу. А як відомо, більше м’язів – менше жиру.

Кісточка авокадо заслуговує на окрему увагу. Вставте її в грунт – незабаром будете милуватися красивим кімнатним деревцем!

Джерело

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.