Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:03:35

Як спланувати бюджетний відочинок на весняні свята

14.04.2019   11:01Агенцiя

Весна, тепло і вихідні налаштовують на відпочинковий настрій. А, отже, у багатьох виникає питання: як і де провести кілька днів відпустки?

Мандруємо Україною. Туристичні маршрути та екскурсії

Для тих, хто хоче чогось більшого, ніж просто шашлики в найближчому ліску або на улюбленій дачі, ми пропонуємо вивчити питання подорожей мальовничими місцями України. Це недорого і дуже цікаво.

Популярність набирають туристичні маршрути, які ви можете організувати самі, зробити на громадському транспорті або на особистому авто, в компанії сім'ї і друзів. Також можна пошукати цікаві варіанти в агентствах, що спеціалізуються на мандрівках Україною.

Можна знайти відпочинок на будь-який смак - від екстремальних маршрутів з підйомами, сплавів на байдарках і квестів до екскурсій по заповідних зонах та історичних пам'яток, які здивують красою і розкажуть багато нового.

Кілька найпопулярніших маршрутів по Україні:

  • козацька Чернігівщина
  • Хортиця і Україна за порогами
  • Кам'янець-Подільський, Хотин і Поділля
  • Вінниця. По місцях Потоцьких
  • Замки Житомирської області
  • Рівне, Волинь і Шацькі озера
  • Одеса і міста Придунав'я
  • Львів і «Золоте кільце»
  • Карпатські туристичні маршрути

Не варто забувати про туристичну привабливість інших міст. Вони ідеально підійдуть для тих, хто вибирає більш спокійний відпочинок: екскурсії, фуд-туризм і комфортне проживання. Це не тільки звичні Одеса і Львів, а й Ужгород, Мукачево, Полтава, Вінниця, Харків, Запоріжжя, Чернігів. Кожне місто відкриє вам свої секрети, познайомить з історією, архітектурою, звичаями.

За умовним підрахунками, вихідні в будь-якому місті України з дорогою, проживанням і хорошим харчуванням обійдуться в 1500 грн на одного. Тур в агентстві буде коштувати від 700 до 4000 грн залежно від складності та тривалості маршруту

Якщо ви хочете відпочити від суєти, оздоровитися, можна відвідати відомі курорти і попити цілющої мінеральної води: Трускавець, Моршин, Свалява, Миргород, Куяльник. Варіантів дійсно багато, головне вибрати свій.

Відпочинок на Чорному аба Азовському морі

Якщо хочете відпочити на морі, у вас завжди є два варіанти - дикий і цивільний. Причому цей вибір не завжди залежить від кількості грошей. Є серед нас любителі багаття, сонця і справжньою наметової романтики, а є байдужі до дикого відпочинку люди, які вважають за краще ночувати на ліжку, митися в душі і готувати їжу на нормальної кухні. Такі канікули можна влаштувати не виїжджаючи за межі країни можна на Причорноморському і Азовському узбережжях.

Курорти Причорномор'я:

Херсонська область: Залізний порт, Лазурне, Скадовськ
Миколаївська область: Коблево, Очаків, Рибаківка, Лугове
Одеська область: Затока, Одеса, Миколаївка, Грибівка, Сергіївка, Лебедівка, Курортне, Приморське, Рассейка, Катранка

У багатьох курортних зонах Азовського моря немає банків і банкоматів, тож запасіться готівкою заздалегідь.

Ціни на житло варіюються від 100 грн за місце до 300-800 грн за окрему квартиру на добу + харчування і розваги.

Курортні зони Азовського моря

Арабатська стрілка, Бердянськ, Генічевск, Кирилівка, Федотова коса, коса Пересип, Білосарайська коса, Мелкіна, Юр'ївка, Новопетрівка. Ціни на Азовському морі особливо не відрізняються від Причорноморських: від 200 грн за місце в готелі, 300-800 грн за окремі апартаменти.


Кінбурнська Коса

Для тих, хто хоче справжнього єднання з природою і морем, підійде Кінбурнська Коса - заповідна зона, частина національного природного парку «Білобережжя Святослава». Це 45-кілометровий півострів між Ягорлицькою затокою і Дніпровсько-Бузьким лиманом з багатою історією і дивовижною природою.

Піщані пляжі, круті обриви, рожеві озера, з яких вже кілька століть добувають сіль, і дуже багата флора і фауна. На косі є не тільки дикі місця, а й облаштовані для відпочинку зони з апартаментами, розважальні зони.


Лоукост-маршрути по Європі

Що може бути прекрасніше, ніж можливість подивитися світ? Тільки можливість подивитися світ недорого!

Авіакомпанії і автобусні перевізники у всіх країнах пропонують дешеві маршрути в будь-яку точку Європи.

Римські канікули, Казкова Венеція, Барселона, Берлін, Прага, Афіни, Лісабон, Відень, Гельсінкі, Амстердам. Середня ціна на переліт з України становить 30 €, внутрішні переміщення Європою будуть коштувати від 15 €. Далі все залежить від ваших можливостей, винахідливості і уміння підшукувати варіанти.

Житло обійдеться від 20 до 100 €. Якщо ви зберетеся затриматися, вартість оренди квартири на місяць в будь-якій європейській столиці приблизно така ж, як в Києві, а в деяких містах навіть дешевше. На їжу ви витратите 15-20 €, якщо не будете обідати в ресторанах. При невеликих зусиллях по пошуку квитків і помірних апетитах можна вкластися в 150-200 € за вікенд.


Гарячі тури

Зараз туристичні агентства пропонують доступні ціни на відпочинок за кордоном. Тижнева путівка all inclusive в 3-4-х зіркових готелях Туреччини, Єгипту, Хорватії, Болгарії, Кіпру, Греції коштує в середньому 400 $. Тиждень в екзотичній Азії - Таїланд, Індія, Шрі-Ланка - обійдеться вам в 600-800 $.

Місяць в Азії при правильному плануванні буде коштувати 600 $ з житлом, харчуванням та орендою байка + 700-1000 $ коштуватимуть квитки в обидва кінці і віза.

Приємним бонусом можуть стати гарячі пропозиції від туроператорів. Якщо відпрацювати навички полювання за гарячими путівками, можна подорожувати з сім'єю і друзями в 2-3 рази дешевше реальної вартості подорожей. Для цього у вас в запасі завжди повинні бути пару сотень доларів, можливість полетіти сьогодні ввечері і список перевірених турагентств.

Лайфхак

Підходити до питання планування відпустки треба з особливою увагою: тривала поїздка на море, подорож за кордон, кемпінг, підкорення гірських вершин або вилазка на вихідні за місто. Якщо ви правильно провели підготовчий етап, винагородою будуть незабутні моменти життя і суттєва економія грошей. Адже саме ретельне планування відпочинку, дозволяє уникнути ексцесів, продумати деталі і бюджет.

  • Купуйте квитки заздалегідь.
  • Познайомтеся з місцевістю, яку ви збираєтеся відвідати, обчисліть стратегічні моменти, дізнайтеся ціни.
  • Знайдіть житло заздалегідь. Користуйтеся орендними сервісами для місцевих готелів на спеціальних ресурсах.
  • Ретельно плануйте, що буде в багажі. Не беріть зайвого.
  • Підготуйте зручне взуття і одяг. Зберіть особисту аптечку.
  • Користуйтеся послугами лише перевірених туроператорів.
  • Будьте готові до форс-мажорів і ексцесів, передбачте можливі проблемні моменти і навчиться сприймати їх як частина подорожі.
  • Подбайте про стратегічну суму грошей на «крайній випадок», яка буде у друзів або родичів і вони зможуть перерахувати вам її в будь-якій ситуації, де б ви не опинилися.
  • Залиште вдома всі свої справи і розчиніться в нових враженнях.
  • І пам'ятайте: головне в подорожах - це дозволити собі їх здійснювати.
     

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини