Смачні рецепти вихідного дня: шоколадний пиріг з вишневим мусом
Цей пиріг більше схожий на тортик.Такий десерт буде багатьом до смаку і не тільки в піст. Поєднання шоколадного смаку з вишневим завжди дуже смачно.

Необхідні продукти: борошно 1,5 склянки, цукор (180 г в тісто + 60г в мус + 60г в глазур) 300 г, какао порошок (40г в тісто + 20г в глазур) 60 г, вода (250 мл в тісто + 250мл в мус + 40 мл в глазур)) 540 мл, сода харчова 1 ч.л., сік лимона 1 ст.л., олія 3 ст.л., сіль 1 щіпка, ванілін за смаком, манна крупа 25 г, вишня без кісточки 250 г, агар-агар 2 г, шоколад гіркий 30 г.
Стакан = 250 мл.
Як готуємо:
Крок 1. Змішати просіяне борошно, 180 г цукру, 40 г какао, соду, ванілін і сіль. У суху суміш додати сік лимона, 3 ст. ложки олії, 250 мл води, добре перемішати.
Крок 2. Дно роз'ємної форми діаметром 18 см застелити пекарської папером. Вилити суміш у форму. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-50, до сухої скіпки.
Вийняти пиріг із форми, остудити на решітці.
Акуратно зрізати верхівку пирога (кришку) і за допомогою столової ложки вибрати середину залишаючи стінки цілими. Шоколадне тісто порвати довільно на шматочки.
Крок 3. У каструлю з товстими стінками налити 200 мл води, додати 150 г вишні, поставити на вогонь, довести до кипіння, прибрати з вогню, протерти ягоди через сито, в вишневий сироп додати 60 г цукру, знову поставити на вогонь, довести до кипіння і всипати акуратно манну крупу, варити на повільному вогні 15 хвилин, весь час помішуючи.
Трохи охолодити манну суміш. Збивати міксером 10 хвилин до повітряної маси, вона збільшиться в два рази і посвітлішає. Агар замочити в 50 мл води на 5 хвилин, поставити на вогонь, довести до кипіння, проварити пару хвилин і влити в вишневий мус, перемішати.
Крок 4. Заздалегідь розморожені 100 г ягід вишні (сік злити) і м'якуш пирога додати в вишневий мус, акуратно перемішати. Зробити це потрібно поки суміш не застигла, так як з агаром муси дуже швидко застигають.
Крок 5. Заповнити пиріг вишневим мусом. Зверху закрити "кришкою" пирога, злегка її придавивши.
Крок 6. Для глазурі змішати 60г цукру, 40 мл води, 20г какао, поставити на вогонь, довести до однорідної маси, прибрати з вогню і додати шоколад. Залити верх пирога глазур'ю. Дати постояти кілька годин.
Останні новини Чернігівщини
Працевлаштування і підтримка ветеранів: співробітники поліції Чернігівщини провели зустріч із ветеранами війни 23:12
Поліцейські провели зустріч з ветеранами російсько-української війни на базі Чернігівського обласного центру зайнятості та запропонували їм вакантні посади в підрозділах поліції.
Керівництво поліції Чернігівщини ініціювало службове розслідування за фактом інциденту в Чернігові під час заходів оповіщення 17:23
14 липня під час здійснення заходів оповіщення, передбачених чинним законодавством, військовослужбовці ТЦК та СП Чернігова у супроводі поліцейських підійшли до двох громадян, аби перевірити військово-облікові документи.
У Чернігові відзначили День Української Державності 16:41
Біля Меморіального знаку на честь Героїв, які загинули в російсько-українській війні, зібралася громадськість, представники влади і духовенства, аби вшанувати памʼять про всіх борців за українську державність.
За матеріалами СБУ заочну підозру отримали троє воєнних злочинців, які командували обстрілом Чернігова і вбили 20 мирних жителів 16:07
Служба безпеки зібрала беззаперечні докази воєнного злочину на командувачів російських військ, які причетні до ракетного обстрілу цивільної інфраструктури, масового вбивства та каліцтва громадян України у місті Чернігів 16 березня 2022 року.
Презентація історичного роману Василя Краса "Потреба під Конотопом" 15:35
13 липня у великому читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбулася презентація історичного роману українського письменника Василя Краса "Потреба під Конотопом".