Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:40:44

25 березня - Міжнародний день солідарності з працівниками, які утримуються під вартою чи зникли безвісти

25.03.2019   08:29Агенцiя

Міжнародний день солідарності із затриманими та зниклими безвісти співробітниками відзначається щороку в річницю викрадення Алека Коллетта Бейрут (AFP) - Більше 50 співробітників ООН були вбиті, ув’язнені або зникли безвісти в результаті війни, якої була охоплена Сирія.

Управління ООН з координації гуманітарних питань, AFP: 25 березня 2016 року:
У заяві з нагоди Міжнародного дня солідарності із затриманими або зниклими безвісти співробітниками зазначено, що війна також вдарила і по співробітниках організації Червоного Хреста та інших міжнародних місій.
"В цілому 35 співробітників Організації Об’єднаних Націй, як і раніше, залишаються в якості затриманих або інформація про їх місцезнаходження відсутня," додано в повідомленні, з посиланням на агентство по роботі з палестинськими біженцями.

"З самого початку кризи в Сирії в березні 2011 року, 17 членів ООН, 53 сирійських та арабських співробітника Червоного Хреста і добровольців, а також вісім палестинських співробітників Товариства Червоного Хреста і добровольці втратили свої життя," йдеться в повідомленні агентства. Сотні медичних працівників також були вбиті при виконанні своїх службових обов’язків.

"Тільки з 1 січня 2015 року, достовірні звіти показують, що принаймні 55 співробітників були вбиті в Сирії", за інформацією Управління з координації гуманітарних питань при ООН. Регіональний координатор з гуманітарних питань агентства з моніторингу сирійського конфлікту, Кевін Кеннеді, повідав про "шокуючу і похмуру реальність". Кеннеді закликав всі протиборчі сторони в Сирії надавати захист працівникам гуманітарних організацій, а також зажадали звільнення викраденого персоналу ООН. "Ми закликаємо до безумовного і негайного звільнення тих колег, які продовжують залишатися під вартою ..." сказав він.

Міжнародний день солідарності із затриманими та зниклими безвісти співробітниками відзначається щороку в річницю викрадення Алека Коллетта, журналіста, який працював для агентства Організації Об’єднаних Націй і сприяв в організації робіт для допомоги палестинським біженцям на Близькому Сході. Він був викрадений озброєними людьми в 1985 році, його мертве тіло було виявлено тільки в 2009 році. Його розстріляли в долині Бекаа в Лівані.

Міжнародний день солідарності із затриманими та зниклими безвісти співробітниками набув ще більшого значення в останні роки, після того, як атаки проти Організації Об’єднаних Націй активізувалися. Це день для об’єднання та мобілізації дій, вимоги справедливості і зміцнення рішучості захищати співробітників і миротворців ООН, а також їхніх колег зі співтовариства неурядових організацій та преси.

Станом на 15 березня 2015 року, 33 співробітника ООН і пов’язаного з ними персоналу були затримані державними органами в 15 країнах. Один співробітник є зниклим, ще два залишаються в ув’язненні у викрадачів.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини