Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:12:14

5 звичок, з якими необхідно розлучитися, щоб стати щасливішими

24.03.2019   11:49Агенцiя

У березні весь світ святкує день щастя. Якщо ми хочемо наповнити своє життя щастям і радістю, треба знайти в собі сили розлучитися з тим, що заважає цьому щастю постукати в наші двері. Можливо, у вашому житті є якісь звички зі списку нижче? Тоді ми радимо вам швидше позбутися їх, щоб звільнити місце для позитиву та гармонії.

1. Звичка "жити" у соціальних мережах
Безумовно, користуватися соціальними мережами дуже цікаво і захоплююче, аленайчастіше вони так затягую, що на реальне життя часу вже не залишається. Крім того, спостерігаючи за фрагментами життя інших людей, ви мимоволі починаєте порівнювати своє життя з чужим, і це порівняння не завжди виявляється на вашу користь. Звідси депресії, апатія, зневіра. Озирніться навколо, пригадайте своїх знайомих, і ви усвідомите, що ваша подруга, яка взагалі не користується соціальними мережами, набагато щасливіша ніж та, яка ретельно фіксує, скільки лайків поставив її колишній хлопець фотографіям інших дівчат.

2. Звичка дивитися і читати новини на ніч
"Не читайте до обіду радянських газет", - радив професор Преображенський докторові Борменталю. З тих пір пройшло сто років, а рекомендація не втратила своєї актуальності. Ми не можемо повністю обмежити себе від інформаційного простору, але хороша рекомендація - не читайте новини на ніч. Ви не зможете ні на що вплинути або змінити, крім якості свого нічного сну. А за довгий міцний сон ваш організм буде вам дуже вдячний:)

3. Звичка критикувати інших людей
Деякі люди самостверджуються за рахунок власного розвитку, інші - принижуючи гідність оточуючих людей. Цей шлях і справді набагато легший. Навіщо щось робити самому, прикладати якісь зусилля, долати труднощі? Можна просто розкритикувати іншу людину, а ще краще - всіх навколо, і вже на тлі цих нездар і невдах відчути себе вінцем творіння. Тільки от від того, що ви назвете іншу людну дурною, ваше життя кращим не стане. А людина відчує на собі негатив, який, так чи інакше, повернеться до вас. Тому, критика - це далеко не найкращий шлях до щасливого життя.

4. Звичка скаржитися
"Ніколи не кажіть людям про свої проблеми: більшість ними не цікавляться, решта раді, що вони у вас є". На жаль, практика показує, що скаржачись іншим людям, ми рідко чуємо від них те, що нас дійсно заспокоїть, підбадьорить і надихне. Найчастіше ми отримуємо у відповідь нерозуміння, байдужість, викид негативу із серії "та що там твої проблеми, ось у мене!". Загалом, після скарг ми відчуваємо себе ще більш спустошеними і пригніченими. Чим швидше ви змиритися з тим, що людей не цікавлять чужі проблеми, і навіть такі цікаві, як ваші, тим буде краще для вашої нервової системи.

5. Звичка впадати у зневіру
Існує притча про те, що диявол цінує зневіру більше за всі інші людські пороки. Людина може опиратися будь-яким негативним емоціям - заздрості, ревнощам, страху, ненависті, але варто їй піддатися зневірі, вона впустить у свою душу і все інше. Важливо пам'ятати, що навіть коли вам здається, що ситуація безнадійна, вихід існує, головне - не сумувати і не опускати рук.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини