Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:34:54

23 лютого у Страсбурзі відкрилася Перша сесія Європейського суду з прав людини

23.02.2019   08:09Агенцiя

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) — міжнародний орган, юрисдикція якого поширюється на всі держави-члени Ради Європи, що ратифікували Європейську конвенцію про захист прав людини і основних свобод, і включає всі питання, стосуються тлумачення і застосування Конвенції, в тому числі міждержавні справи і скарги окремих осіб.

23 лютого 1959 року в Страсбурзі відкрилася Перша сесія ЄСПЛ, заснованого за Конвенцією про захист прав людини і фундаментальних свобод, виробленої ще в 1950 році Радою Європи. ЄСПЛ складався з 46 суддів, що володіли шестирічним мандатом від Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Діяльність високого Суду щодо захисту норм вищезгаданої Конвенції отримала високу оцінку світової спільноти. Але, як пожартував один із суддів, ЄСПЛ «став жертвою власного успіху» і після історичних змін, що потрясли Східну Європу на рубежі 1980-1990-х років, став зазнавати труднощів з розглядом зростаючого потоку скарг.

У зв'язку з цим в кінці 1998 року суд довелося значно реформувати, щоб радикально підвищити «продуктивність його праці». Тепер за рік з'являється більше 1 000 вердиктів ЄСПЛ.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини