Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:29:19

Шановні жителі Чернігівщини!

31.12.2018   09:22Агенцiя

2018 рік для кожного з нас був по-своєму непростим: аварія на колекторі в Прилуках, повінь у Чернігові, вибухи в Ічні, введення воєнного стану.

Проте всі ці критичні події допомогли нам з вами проявити одну просту, але дуже важливу рису – здатність гуртуватись, коли ближній у біді.

Значні кошти на відновлення інфраструктури в Ічні було виділено з державного та обласного резервів, допомогу нам надали Харківська, Миколаївська, Полтавська, Одеська та інші області країни.

Майже кожен з вас також надав підтримку постраждалим ічнянцям – хто копійкою, хто продуктами харчування, хто одягом, хто робочими руками.

Саме завдяки спільним зусиллям відновлені заклади соціальної сфери в Ічнянському районі, місцеві жителі зустрічатимуть новорічні свята у відбудованих після вибухів домівках.

Це і є результат злагодженої командної співпраці.

Нам є чим пишатись.

У 2018 році Чернігівщина стабільно утримувала позиції в трійці лідерів серед областей країни за темпами децентралізації.

Наші аграрії знову зібрали рекордний для себе врожай зерна.

Придбано житло для 29 осіб з числа дітей-сиріт та чотирьох дитячих будинків сімейного типу.

В обласному онкодиспансері запрацював лінійний прискорювач – надсучасне обладнання для лікування онкохворих. Це, до речі, також стало можливим за підтримки кожного з нас із вами.

В області запрацювала Нова українська школа, триває медична реформа.

Багато чого зроблено. Але й попереду чимало роботи.

Віра у свої сили, в рідну землю і віра один в одного – це наша з вами сила.

Вітаю вас, дорогі мої земляки, з Новим роком і Різдвом Христовим.

Бажаю миру, здоров’я, добробуту кожному з вас та Божого благословення.

Радісних свят!

Слава Україні!

 

З повагою
голова Чернігівської обласної
державної адміністрації
Олександр Мисник

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.