Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:41:47

Що для зручності туристів у Чернігові зроблять першочергово і коли почнуть справжню промоцію міста?

29.10.2018   08:47Агенцiя

Із залученням фахівців, які вже мають досвід і показали результат, з фаховою аналітикою, масовано і наступально Чернігову варто буде займатися промоцією як міста для туристів орієнтовно з 2020 року. А до того «підтягнути» хоча б найнеобхіднішу туристичну інфраструктуру.

Таку свою позицію Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко озвучував неодноразово. У черговий раз про це зайшла мова на сесії міської ради 26 жовтня, при розгляді питання «Про затвердження змін до Програми розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2017 – 2018 роки».

- Туристів вже приїжджає рік від року більше – це абсолютно очевидно. У цьому році туристичні автобуси в нас масово на всіх вихідних. Але моя позиція: допоки не готова туристична інфраструктура хоча б у центрі міста, ми це не форсуємо, щоб не було відтоку туристів, - пояснив він. – Якщо б ми вже сьогодні реально запросили консалтингову компанію, яка би як лікар прописала правильний набір заходів, з правильним фінансуванням – ми би могли отримати, навпаки, негатив. Тобто частина туристів мала би негативні враження, сказала б: «Нема там чого дивитися!», і це пішло би скрізь як загальна думка. Тому ми зараз «підтягуємо» умови для перебування туристів, - сказав міський голова.

Він уточнив, які саме умови вважає першочерговими. Це облаштована та обладнана зручностями зупинкова територія для автобусів поблизу Дитинця. Це нормальні туалети біля Антонієвих печер і біля драмтеатру. Це також і реконструкція «нижнього» Валу, а наступний крок – приведення до ладу Красної площі.

 -   А вже наступним кроком буде і активна промоція міста – вважає Владислав Атрошенко.

За його словами, така промоція має включати роботу з турагенціями, білборди в аеропортах та інших ключових місцях, телебачення, радіо і багато іншого. Навіть, за прикладом інших туристичних міст, треба буде «прививати» навички гостинності тим, хто працює у сфері прийому туристів.

- Можливо, і за рахунок міста проводити навчання з працівниками готелів: англійська мова, загальна поведінка. Місто в цьому надзвичайно зацікавлене, це обов’язково має бути наступними кроками, - зазначив мер.

Таке просування міста, очевидно, вимагатиме й більше коштів, ніж витрачається на неї зараз. Але це необхідний крок щоби мати реальний ріст – і прикладом цього служать Львів та інші міста, вважає чернігівський міський голова.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION