Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 5 липня, 23:43:50

Смачні рецепти вихідного дня: пляцок "Марципанчик"

28.10.2018   17:29Агенцiя

Часом буває таке, що хочеться чогось такого смачного, але невідомо якого… Приготуйте пляцок "Марципанчик" і, будьте певні, не прогадаєте. Ніжні тоненькі пісочні коржі, з вишнями та маковою начинкою та горіховий крем добре поєднуються та створюють досконалу смакову гармонію.

Пляцок Марципанчик добре смакує на наступний день, коли коржі добре розм'якнуть та просочуються кремом та начинкою.

Інгредієнти:

для тіста: борошно – 550 г, цукрова пудра – 200 г, розпушувач – 2 ч.л., масло – 200 г, маргарин – 100 г, жовтки – 3 штуки, яйця – 2 штуки,

для макової маси: яйця – 3 штуки, цукор – півсклянки, мак – 1 склянка, борошно – 2 ст.л., розпушувач – 1 ч.л.

для горіхового крему: масло – 200 г, горіхи перемелені – 150 г, цукрова пудра – 4 ст.л., молоко – чверть склянки.

для глазурі: масло – 50 г, шоколад – 150 г.

Додатково: сливове варення або джем – 330 мл, вишня без кісточок – 1 склянка (свіжа або заморожена).


Приготування:

Тісто

Борошно змішуємо з цукровою пудрою та розпушувачем. Додаємо холодне, порізане кубиками масло та маргарин, січемо ножем до утворення масляної крихти. До крихти додаємо жовтки та яйця, замішуємо тісто. Ділимо тісто на 4 рівні частини, замотуємо в харчову плівку, відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.

Корж з вишнею

Одну частину тіста виймаємо з холодильника, розкачуємо та викладаємо у форму (23х30), вистелену пергаментом, формуємо невеличкий бортик. Наколюємо тісто виделкою, щедро змащуємо повидлом, викладаємо вишню (за бажанням можна притрусити вишню 1 ст.л. крохмалю). Розкачуємо другий шматок тіста накриваємо зверху вишню, проколюємо тісто виделкою).

Випікаємо корж в духовці при температурі 180 градусів близько 40 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).

Корж з маком

Мак запарюємо та добре збиваємо в блендері (можна перемолоти 3 рази на м’ясорубці, перетерти у макітрі).

Білки збиваємо до стійкої піни, додаємо по ложці цукор, добре збиваємо після кожної порції цукру. По одному додаємо жовтки, збиваємо на найменшій швидкості міксера.

До перетертого маку додаємо борошно та розпушувач, додаємо до яєчної маси, акуратно вимішуємо дерев’яною ложкою.

Виймаємо третю частину тіста, розкачуємо, перекладаємо в форму, робимо бортики, наколюємо виделкою, викладаємо макову масу.

Розкачуємо останній шматок тіста, накриваємо макову масу, робимо кілька проколів виделкою.

Випікаємо при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Крем

Молоко доводимо до кипіння, додаємо горіхи, готуємо до загустіння. Відставляємо до охолодження.

Масло збиваємо до пухкої світлої маси, додаємо цукрову пудру, ще раз добре збиваємо. По ложці додаємо охолоджену горіхову масу. Перемащуємо охолоджені коржі.

Глазур

Масло та шоколад розтоплюємо на водяній бані до однорідності. Виливаємо зверху на пляцок, вирівнюємо.

Залишаємо пляцок на 6-8 годин в холодному місці.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

4 липня цей день в Україні і світі

4 липня цей день в Україні і світі 07:48

ДЕНЬ 1227 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 1227 RUSSIAN AGRESSION

Судитимуть браконьєра, який незаконно  вполював лося на Прилуччині

Судитимуть браконьєра, який незаконно вполював лося на Прилуччині 16:39

Прокурорами Прилуцької окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя міста Прилуки за фактом вчинення незаконного полювання на звірів, які занесені до Червоної книги України (ч. 1 ст. 248 КК України).

 ТОП-10 найзатребуваніших вакансій від місцевих роботодавців

ТОП-10 найзатребуваніших вакансій від місцевих роботодавців 16:36

Робота є. Зокрема, й на Чернігівщині. Наразі у базі даних обласної служби зайнятості налічується 1924 вакансії.

Правоохоронці підвели підсумки роботи 1 півріччя 2025 року протидії злочинності у бюджетній сфері Чернігівщини

Правоохоронці підвели підсумки роботи 1 півріччя 2025 року протидії злочинності у бюджетній сфері Чернігівщини 16:33

Сьогодні в Чернігівській обласній прокуратурі відбулась робоча нарада з керівниками правоохоронних органів регіону. На нараді були присутні керівник Чернігівської обласної прокуратури Станіслав Гущесов, начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Іван Іщенко та начальник Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області Олександр Кондрашов.

Олена Шуляк: Антикорупція, цифровізація, ринок землі – головні реформи протягом останніх років

Олена Шуляк: Антикорупція, цифровізація, ринок землі – головні реформи протягом останніх років 16:31

У нещодавньому інтерв’ю "Вокс Україна" очільниця "Слуги Народу" та народна депутатка Олена Шуляк зазначила, що, на її переконання, найбільш відчутні результати команда влади, зокрема й партія "Слуга Народу", демонструє в трьох напрямах реформування держави: розвитку антикорупційної інфраструктури, цифровій трансформації та впровадженні земельної реформи.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини