Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 25 червня, 07:10:29

Смачні рецепти вихідного дня: пляцок "Марципанчик"

28.10.2018   17:29Агенцiя

Часом буває таке, що хочеться чогось такого смачного, але невідомо якого… Приготуйте пляцок "Марципанчик" і, будьте певні, не прогадаєте. Ніжні тоненькі пісочні коржі, з вишнями та маковою начинкою та горіховий крем добре поєднуються та створюють досконалу смакову гармонію.

Пляцок Марципанчик добре смакує на наступний день, коли коржі добре розм'якнуть та просочуються кремом та начинкою.

Інгредієнти:

для тіста: борошно – 550 г, цукрова пудра – 200 г, розпушувач – 2 ч.л., масло – 200 г, маргарин – 100 г, жовтки – 3 штуки, яйця – 2 штуки,

для макової маси: яйця – 3 штуки, цукор – півсклянки, мак – 1 склянка, борошно – 2 ст.л., розпушувач – 1 ч.л.

для горіхового крему: масло – 200 г, горіхи перемелені – 150 г, цукрова пудра – 4 ст.л., молоко – чверть склянки.

для глазурі: масло – 50 г, шоколад – 150 г.

Додатково: сливове варення або джем – 330 мл, вишня без кісточок – 1 склянка (свіжа або заморожена).


Приготування:

Тісто

Борошно змішуємо з цукровою пудрою та розпушувачем. Додаємо холодне, порізане кубиками масло та маргарин, січемо ножем до утворення масляної крихти. До крихти додаємо жовтки та яйця, замішуємо тісто. Ділимо тісто на 4 рівні частини, замотуємо в харчову плівку, відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.

Корж з вишнею

Одну частину тіста виймаємо з холодильника, розкачуємо та викладаємо у форму (23х30), вистелену пергаментом, формуємо невеличкий бортик. Наколюємо тісто виделкою, щедро змащуємо повидлом, викладаємо вишню (за бажанням можна притрусити вишню 1 ст.л. крохмалю). Розкачуємо другий шматок тіста накриваємо зверху вишню, проколюємо тісто виделкою).

Випікаємо корж в духовці при температурі 180 градусів близько 40 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).

Корж з маком

Мак запарюємо та добре збиваємо в блендері (можна перемолоти 3 рази на м’ясорубці, перетерти у макітрі).

Білки збиваємо до стійкої піни, додаємо по ложці цукор, добре збиваємо після кожної порції цукру. По одному додаємо жовтки, збиваємо на найменшій швидкості міксера.

До перетертого маку додаємо борошно та розпушувач, додаємо до яєчної маси, акуратно вимішуємо дерев’яною ложкою.

Виймаємо третю частину тіста, розкачуємо, перекладаємо в форму, робимо бортики, наколюємо виделкою, викладаємо макову масу.

Розкачуємо останній шматок тіста, накриваємо макову масу, робимо кілька проколів виделкою.

Випікаємо при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Крем

Молоко доводимо до кипіння, додаємо горіхи, готуємо до загустіння. Відставляємо до охолодження.

Масло збиваємо до пухкої світлої маси, додаємо цукрову пудру, ще раз добре збиваємо. По ложці додаємо охолоджену горіхову масу. Перемащуємо охолоджені коржі.

Глазур

Масло та шоколад розтоплюємо на водяній бані до однорідності. Виливаємо зверху на пляцок, вирівнюємо.

Залишаємо пляцок на 6-8 годин в холодному місці.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Відбулася загальноміська нарада з актуальних питань життєдіяльності Чернігова 17:13

24 червня 2025 року під головуванням заступника Чернігівського міського голови Віктора Геращенка відбулася загальноміська нарада за участю керівників структурних підрозділів та комунальних підприємств Чернігівської міської ради.

У Новгороді-Сіверському поліція задокументувала спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 16:41

Співробітники Новгород-Сіверського райвідділу поліції виявили 23-річного водія легковика, який керував транспортом у нетверезому стані. За відмову від складання адміністративного протоколу правопорушник пропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 400 доларів США.

Наші грантери: у Чернігові дружина ветерана війни відкрила реабілітаційний центр 16:10

У розпал війни тисячі жінок в Україні стали надійним тилом для своїх чоловіків-військових. Для декого з них цей досвід виявився поштовхом до власного бізнесу, що допомагає іншим.

Чернігівська 158 бригада: перший бій із ворогом, перший успіх. 15:37

Стрілець-санітар Сергій Цигульов росіянам: “Підходьте!” Результат бою: більше десяти ворогів знищено.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини