Вчені: курячі яйця змінилися за останні 30 років
Дослідження вчених показали, що яйця курей за останні три десятки років стали багато в чому корисніші для людського здоров'я. А розмір жовтка за 30 років зменшився.

Фахівці проекту UK Foodcomp, який був профінансований Міністерством охорони здоров'я, дізналися, що в курячих яйцях міститься величезна частина мінералів і вітамінів, а ще набагато менше жирів.
А любителів яєць круто слід трохи розчарувати, тому що розмір самого жовтка за цей час зменшився. Це тільки результат зміни раціону для всіх курей. Виробникам при цьому цікаво те, щоб реалізовувати виключно великі яйця. Наявність білка при цьому підвищується.
У нинішніх яйцях на 70% більше вітаміну D, високий рівень селену, який пов'язаний зі зниженням ризику серцево-судинних хвороб, раку, інфекцій і безпліддя.
Останні новини Чернігівщини
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:47
Протягом минулої доби зареєстровано 10 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 9 пожеж. Внаслідок цих подій 14 осіб постраждало.
У Чернігові провели товариський футбольний матч для бійців, які проходять відновлення 12:12
Участь у турнірі взяли пацієнти та медперсонал місцевого військового госпіталя. Всього – три команди учасників. Змагалися на стадіоні «Юність».
“Русалонька” розпочала серпневий цикл казок у філармонійному центрі 11:50
9 серпня 2025 року після липневих вакацій на сцену Чернігівського обласного філармонійного центру повернулися казкові герої.
Оновлення містобудівної документації відтерміновано 11:27
Відтерміновано до 01.01.2028 необхідність розроблення/оновлення містобудівної документації на місцевому рівні, на чому системно наполягала Асоціація міст України, в Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання земельних ділянок для розбудови цифрової інфраструктури» № 4321-IX, який підписано Президентом України 05.08.2025.