Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:33:34

5 корисних властивостей волоських горіхів

07.10.2018   18:22Агенцiя

Звичні для нас волоські горіхи дивно корисний продукт. Їх називають «їжею для розуму», радять їсти як цілі ядерця так і масло, вичавлене із стиглих горіхів. Чим же вони так корисні.

Ядра волоських горіхів містять безліч необхідних вітамінів – групи В (у тому числі В1 і В2), Е, аскорбінову кислоту – в зелених горіхах її навіть більше ніж у шипшині, і вітамін РР. Є в цих горіхах так само бета-каротин, залізо – для профілактики анемії, дубильні речовини, білки і більше 20 незамінних амінокислот, що робить їх незамінними для вегетеріанцев.

У зеленій шкірці незрілих горіхів міститься найцінніша речовина – юглон, яка є антиоксидантом і природним антибіотиком.

Отже. Основні корисні властивості волоських горіхів, доведені вченими:

1. Дослідники довели, що волоський горіх володіє протираковими властивостями. Завдяки високому вмісту жирних кислот омега-3, волоські горіхи знижують вироблення гормону, який, як вони вважають, відповідає за розвиток раку простати у чоловіків і раку грудей у жінок. Дослідники стверджують, що якщо з’їдати щодня від 5 до 10 горіхів ризик захворювання знижується на 30-40% у чоловіків і на 40-50 у жінок.

2. Завдяки вмісту у волоських горіхах певного виду лецитину, під впливом якого відбувається вироблення медіатора передачі нервових імпульсів у мозок ацетилхоліну, відбувається поліпшення пам’яті і більш активна робота мозку, покращиться координація рухів.

3. Масло волоських горіхів прекрасний бактерицидний засіб. Воно багате жирними кислотами (лінолевою, ліноленовою і олеїновою), активізує імунну систему, володіє протизапальними і бактерицидними властивостями.

4. Завдяки високому вмісту у волоських горіхах амінокислоти аргініну, вони мають властивість зміцнення і підтримки еластичності кровоносних судин, тим самим допомагаючи уникнути безлічі проблем, у тому числі з серцем. Однак, потрібно враховувати, що велика кількість аргініну може витісняти іншу амінокислоту – лізин, яка бореться з вірусом герпесу. Тому за наявності герпесу не слід зловживати волоськими горіхами.

5. Омега-3 альфа-ліноленова кислота, в достатній кількості міститься у волоських горіхах сприяє підтримці нормального рівня холестерину в крові. Мало кому відомо, що волоські горіхи роблять благотворний вплив на репродуктивну функцію у чоловіків. Кілька масштабних досліджень, незалежно один від одного, встановили, що при регулярному вживанні волоських горіхів у чоловіків поліпшуються якісні та кількісні характеристики сперми.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини