Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:46:21

Секрети управління організмом, про які не всі знають

29.07.2018   16:56Агенцiя

Людський організм – дуже загадкова, часом навіть дивна система. Проблема може виникнути на рівному місці і на рівному місці вирішитись. А деякі секрети управління організмом просто вражають. Ось деякі з них…

1. Першіння в горлі

Гарячий чай, звичайно, теж допомагає, так само як і полоскання сольовим або содовим розчином. Але є ще один маловідомий спосіб позбутися  від першіння в горлі – потрібно всього лише почухати вухо!  Отоларингологи стверджують, що це стимулює нервові закінчення вушної раковини, створюючи в горлі м’язовий спазм.

2. Заспокоїти нерви

Якщо ви відчуваєте, що ваші нерви на межі і потрібно терміново заспокоїтися, просто вмивайтеся холодною водою. Вона змусить вас ненадовго затримати дихання і остудить нервові рецептори. Тіло починає споживати більше кисню, і ваша нервова система заспокоюється. Приблизно такою ж дією володіє склянка холодної води.

3. Страх перед уколом

Деяким людям дуже складно набратися мужності перед уколом. Наступного разу перед тим, як медсестра введе вам голку,  трошки прокашляйтесь – це допоможе вам відвернути мозок  від хворобливої процедури. Тільки попередьте про свою маніпуляцію людину, яка буде робити вам укол!

4. Забитий ніс

Упріться в піднебіння язиком, а пальцями натисніть на ділянку над бровами. Через 20 секунд вам стане легше!

5. Попередити шрами від опіків

Якщо ви обпеклися, не поспішайте бігти за пакетом з льодом – просто  легенько натисніть подушечками пальців на уражене місце.  Так температура цієї ділянки повернеться до нормальної температури тіла повільніше, а значить, природніше.

6. Зубний біль

Цей трюк особливо стане в нагоді вам, якщо у вас чутливі зуби. Якщо ви відчули зростаючий зубний біль, покладіть пакет з льодом на тильну сторону долоні, а потім перемістіть на впадинку між вказівним і великим пальцями. Саме там проходять як ручні, так і лицьові нервові закінчення. Вони передадуть в мозок відповідний сигнал, і біль вщухне.

7. Нервозність

Знайома вам така ситуація: ви збираєтеся на важливу зустріч, одягаєтеся, готуєтеся, але все, про що виходить думати – це про метеликів в животі. Прозвучить дивно, але  щоб заспокоїтися і прийти в нормальний стан, спробуйте подути на свій великий палець.  Саме він відповідає за так званий блукаючий нерв, який регулює частоту серцебиття.  Готово! Метелики полетіли!

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини