Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:30:45

23 липня - Всесвітній день китів і дельфінів

23.07.2018   07:07Агенцiя

Сьогодні у світі відзначається Всесвітній день китів і дельфінів (World Whale and Dolphin Day).

Це свято було засновано в 1986 році, коли Міжнародна китобійна комісія (International Whaling Commission: IWC), після 200 років нещадного винищування, ввела заборону на китовий промисел. Заборона діє і понині і означає, що у всьому світі полювання на китів, а також торгівля китовим м'ясом заборонені.

Однак, сьогоднішній день вважається днем ??захисту не лише китів, але і всіх морських ссавців. Щорічно в цей день різноманітні природоохоронні групи проводять акції на захист китів та інших морських ссавців. Часто екологи об'єднуються і присвячують цей день захисту одного унікального виду, якому загрожує смертельна небезпека або зникнення.

У морях Росії мешкає кілька десятків видів китів, дельфінів і тюленейОсобое значення цього дня має для Росії, оскільки в морях нашої країни мешкає кілька десятків видів китів, дельфінів і тюленів. Багато з них знаходяться під загрозою зникнення і занесені до Червоної книги Російської Федерації та Міжнародного союзу охорони природи.

Примітно, що 23 липня — не єдина дата, багато країни засновують національні дні китів. Так, наприклад, Австралія, починаючи з 2008 року, вирішила відзначати Національний день китів в першу суботу червня, а в Америці Всесвітній день китів традиційно відзначають в період літнього сонцестояння — 21 червня.

Необхідно зазначити, що існує ще одна дата для проведення заходів Всесвітнього дня китів і дельфінів — 19 лютого.

Останні новини Чернігівщини

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.