Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:06:53

5 вправ для спини, які створюють відчуття, що вам щойно зробили масаж

01.04.2018   13:53Агенцiя

Втомлена спина нам не дуже подякує за сидячу роботу. Неприємні відчуття, болі, спазми у м’язах — неприємні відчуття, постава викривлюється з кожним днем.

Якщо у вас немає часу відвідати масажиста, але хочеться розслаблення і бадьорості — допоможуть 5 ефективних вправ на розтягнення, які можна зробити прямо в офісному кріслі.

Адже вправи на стільці — адаптація класичних вправ на розтягнення. Пропонуємо і вам зробити подарунок своїй спині. А в кінці статті вас чекає бонус!

1. «Крила метелика»

Зона впливу: шийні хребці, відновлення правильного положення хребта і руху крові.

Висхідне положення: сідаємо на край стільця, спина випрямлена. Ноги на ширині плечей, ступні повністю стоять на підлозі.

У цій вправі адаптовані кілька вправ на розтягнення («змія», «човник»). Зігнуті в ліктях руки закидаємо за голову, пальці зчеплюємо на потилиці, лікті розставляємо якомога ширше. Вдихаючи, розкриваємо руки і витягуємо грудну клітку вперед. На видиху повертаємося у висхідне положення і вигинаємо спину, як би тягнемося грудною кліткою назад. Відчуйте, як тягнуться м’язи, але не доводьте до болю, відчуття повинні бути тільки приємними.



Повторення: 5 разів.

2. «Котяча спина»

Зона впливу: запобігає болю в поперечному відділі, відновлення природної позиції поперекових хребців.

Початкове положення: сидячи, спина рівна, руки на колінах.

Вдихаючи, витягуємо вперед грудну клітку, намагаючись максимально звести лопатки і розпрямити плечі. Маківкою тягнемося вгору. Видихаючи, округлюємо спину, максимально, витягаючи плечі вперед. Маківкою тягнемося до колін.



Повторення: 8 разів.

3. «Шнурочок»

Зона впливу: позбавлення від поперекового болю, допомога в роботі шлунку і кишківника.

Початкове положення: сидячи, спина рівна, ступні притиснуті до підлоги.

Вдихаємо, розвертаємо плечі в один бік, намагаючись, щоби тулуб залишався нерухомим. Тримаємося руками за спинку стільця і не горбимося. Перебуваємо в такій поставі близько 30 секунд, щоб встигнути зробити 5 глибоких вдихів і видихів. Змінюємо положення.



Повторення: 3 рази в кожну сторону.

4. «Балерина»

Зона впливу: сприяє відтоку крові після довгого сидячого положення, розтягнення бічних м’язів і м’язів грудної клітки.

Початкове положення: сидячи, спина рівна.

Однією рукою тримаємося за спинку стільця, розслабляємо плече, щоб воно опустилося вниз. Іншу руку піднімаємо вгору і починаємо нахилятися убік, відчуваємо, як розтягуються м’язи. Стежимо, щоб тулуб не відхилявся вперед чи назад.



Повторення: 10 разів для кожної сторони.

5. «Птах»

Зона впливу: зняття втоми ніг, розтягнення м’язів стегон та нижньої частини спини.

Початкове положення: сидимо, спина рівна. Кісточка однієї ноги лежить на верхній частині ноги, але ближче до коліна.

Тягнемося тілом вперед, відчуваючи, як «розкривається» грудна клітка, і намагаємося дотягнутися до стегна животом. Спостерігаємо, щоб спина була прямою. Затримуємося в такому положенні близько 30 секунд, щоб встигнути зробити 5 спокійних вдихів і видихів. Змінюємо ногу.



Повторення: 2-3 рази для кожної ноги.


Бонус: найкраща вправа на розтягнення попереку

Цю вправу неможливо виконати в офісних умовах, адже її початкове положення — лежачи на спині. Але варто запам’ятати і спробувати зробити вдома.

Його люблять тренери з пілатесу — вправа ідеально розтягує і розслабляє поперек, і сідничні м’язи. Одне з ефективних положень тіла для зменшення болю в спині. Таке розтягнення — прекрасне завершення будь-якого тренування. Можна робити його перед сном для приємних розслаблювальних відчуттів.

Початкове положення: лежачи на спині.

Підтягуємо до грудей обидва коліна. Ліве обхоплюємо руками і максимально притискаємо до грудей. Тільки після цього випрямляємо і опускаємо пряму праву ногу. Залишаємося в такому положенні 30 секунд. Знову підтягуємо коліна до грудей і змінюємо ноги.



Важливо: не опускаємо пряму ногу, поки інша не притиснута до грудей. Послідовність впливає на якість розтягнення.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.