Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:25:16

10 порад, як легко прокинутися вранці

01.04.2018   13:46Агенцiя

Кажуть, що на Землі існують люди, які прокидаються з хорошим настроєм, моментально підхоплюються з ліжка та радісно біжать займатися буденними справами.

Якщо ви така людина, все, що ви прочитаєте далі, вам абсолютно не знадобиться. Але якщо для вас ранковий підйом - це болісний процес, який вимагає титанічних моральних і фізичних зусиль, наша сьогоднішня добірка - саме те, що вам треба.

1. Потягніться

Здавалося б, це так просто, але дуже добре допомагає розбудити тіло. Гарненько потягніться, щоб відчути приємну ломоту в м'язах, зробіть рухи руками, легенько поверніть голову в різні боки - і ось ви вже зовсім інша людина, а думка про те, щоб встати з ліжка, чарівним чином перестає вас лякати.

2. Вмийтеся холодною водою

Ідеально, звичайно, було б прийняти холодний душ, але ми розуміємо, що цей варіант підходить лише екстрималам. Для звичайних людей цілком достатньо занурити в холодну воду обличчя та руки.

3. Поставте на будильник мелодію, яку вам приємно чути

Багато людей обирають для будильника максимально дратівливі звуки. З одного боку, це логічно, неприємні звуки повинні спонукати вас швидше встати, щоб їх вимкнути. На практиці ж все виявляється не зовсім так. Якщо ви сильно хочете спати, ніякий дратівливий звук не змусить вас піднятися з ліжка. Але при цьому ваш день розпочнеться зі стресу. Мелодія ж, яку вам приємно чути, дозволить вийти зі стану сну набагато м'якше та безболісніше. Зрозуміло, вона повинна бути динамічною, а не розслаблюючою. В ідеалі - щось таке, під що вам одразу захочеться танцювати.

4. Вигадайте для себе приємне ранкове заняття

Вам буде простіше відірвати голову від подушки, якщо ви будете знати, що за сніданком на вас чекає перегляд нової серії "Теорії великого вибуху" або обійми з улюбленим котом.

5. Випийте склянку води

Вода допоможе швидше запустити процеси життєдіяльності організму, а значить - швидше вийти зі стану сну.

6. Покличте на допомогу аромотерапію

Як існують запахи, що допомагають розслабитися і заснути, так і такі, які бадьорять і допомагають прокинутися. Наприклад, цитрусові, м'ята, розмарин, імбир. Купіть маленьку подушечку-саше з таким запахом або флакончик з олією та залиште на столику біля ліжка. Вранці вам достатньо лише простягнути руку, а потім вдихнути аромат, який зробить вас бадьорішим.

7. Відкрийте штори


Чи навіть зовсім не зашторюйте вікно на ніч. Сонячне світло будить краще, ніж будь-який будильника. А ось в напівтемній кімнаті вашому розслабленому тілу вийти зі стану спокою буде ой як важко.

8. Відкрийте вікно

Впустіть до кімнати свіже повітря, зробіть кілька глибоких вдихів на повні груди, і приплив кисню до мозку одразу допоможе вам прокинутися.

9. Зробіть кілька швидких присідань

В ідеалі було б непогано починати ранок з зарядки. Але зізнайтеся чесно, чи багато хто з нас здатен на подібний подвиг? Втім, десяти енергійних присідань вистачить, щоб розігнати кров у тілі та вивести його з анабіозу. Якщо вам з ранку настільки важко стояти на ногах, що ви боїтеся впасти, можете присідати, тримаючись рукою за стілець або комод.

10. Почніть день з позитивної думки

Зробіть для себе позитивну установку, яка буде підіймати вам настрій та заряджати бадьорістю. Наприклад, що-небудь на кшталт "з любов'ю в серці я зустріну цей день і проживу його щасливо". І ви побачите, наскільки легше буде проходити процес вашого підйому.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.