Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:04:03

31 березня - Міжнародний день резервного копіювання (День бекапа)

31.03.2018   08:24Агенцiя

У наше століття комп'ютерів і електроніки забезпечення збереження значимої інформації набуває все більшого значення. Втрата фінансових відомостей, баз даних або інформації сайту може призвести до великих проблем в організації та відчутно «вдарити по гаманцю».

Та й кожен окремий користувач домашнього комп'ютера, комунікатора або простого стільникового телефону може отримати чимало прикростей, втративши потрібні дані — від улюблених фотографій, домашніх відеозаписів або необхідних статей до контактних телефонів і адрес.

Міжнародний день резервного копіювання (англ. World Backup Day) покликаний привернути суспільну увагу до питань забезпечення збереження інформації, а також поширити інформацію про необхідність захисту від втрати даних. День резервного копіювання або День бекапа (від англ. Backup) проводиться щорічно 31 березня.

Резервне копіювання — це створення копії даних на носії (жорсткому диску, флеш -карті, CD-диску та інших носіях), призначеному для відновлення даних у разі їх пошкодження або втрати на основному носії.

День бекапа був встановлений за ініціативою користувачів сайту соціальних новин Редді і невипадково був призначений на 31 березня. У комп'ютерному середовищі відомі випадки втрати інформації саме 1 квітня (ось такі «жарти») — існує навіть ціла група першоквітневих вірусів, які активізуються саме в цей день. Результат їх нещадного дії — збій в роботі системи або втрата інформації.

Сьогодні існує безліч різних підходів і програм, що забезпечують грамотну систему резервного копіювання. Як організувати цей процес — справа кожного користувача. Ви можете здійснити відповідні дії самостійно або звернутися до фахівців з даного питання.

Але не варто пускати ситуацію на самоплив і вважати, що ця проблема вас ніколи не торкнеться. Все можливо — від проблем техногенного характеру, технічних збоїв і виходу апаратури з ладу до випадкового видалення файлів або впровадження шкідливого вірусу.

Захистіть себе від форс-мажору, проведіть резервне копіювання важливої інформації сьогодні!

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини