Смачні рецепти вихідного дня
Постная медовая коврижка

Постная медовая коврижка — настоящее поле для экспериментов. Главное, соблюдать пропорции муки, сахара и масла, а остальные ингредиенты добавляйте по вкусу. Вместо воды в тесто можно влить свежесваренный крепкий кофе, а к указанным пряностям добавить молотую гвоздику на кончике ножа. Также в тесто можно положить несколько ложек меда или засахаренного варенья.
ИНГРЕДИЕНТЫ: 1,5 стакана муки, 1 ч. л. разрыхлителя, 200 г сахара, 250 г воды (или сока), 0,5 стакана изюма (кураги, инжира или смеси всего), 0,5 стакана мелко порубленных орехов, 2 ст. л. меда, 0,5 стакана растительного масла, 2 cт. л. какао, 1 ч. л. корицы, 1/2 ч. л. кориандра
ПОШАГОВЫЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТОВЛЕНИЯ
Шаг 1
Берем 200 г сахара, 250 г воды (или сока), 2 ст. л. меда и полстакана растительного масла. Перемешиваем силиконовым скребком в ковше и подогреваем до 60°C.
Шаг 2
Отдельно в замесочном блюде 3л перемешиваем полтора стакана просеянной через сито муки с двумя столовыми ложками какао, одной чайной ложкой разрыхлителя, чайной ложкой корицы и половиной чайной ложки кориандра.
Шаг 3
При помощи венчика (или ручного миксера) взбиваем сахарную и мучную смеси. В процессе перемешивания добавляем в тесто полстакана изюма (кураги, инжира или всего сразу), а также половину стакана мелко порубленных орехов.
Шаг 4
Выкладываем тесто в силиконовую форму. Разогреваем духовку до 200°C и ставим туда коврижку, которая будет полностью готова через 35 минут.
Шаг 5
Готовую коврижку сверху можно смазать силиконовой кисточкой клюквенным, абрикосовым или клубничным джемом. Еще лучше – приготовить ягодное желе: ягоды с сахаром довести до кипения в ковше, добавить пектин (или агар-агар), дать немного остыть и полить этим коврижку.
Останні новини Чернігівщини
У Чернігові презентували реформу управління публічними інвестиціями 11:51
Команда Мінрозвитку презентувала для Чернігівської і Сумської областей реформу управління публічними інвестиціями.
Кулінарний хаб у Чернігові — майданчик для змін у харчуванні дітей області 11:28
Цього року в КЗ «Чернігівський центр ПТО» Чернігівської обласної ради запрацював кулінарний хаб — єдиний в регіоні. На його потужностях, окрім учнів профтеху, освоюючи нові для себе технології, вчаться готувати й кухарі, що працюють у шкільних їдальнях або на дотичних підприємствах.
Поліція проводить перевірку за фактом ймовірних хуліганських дій у Чернігові 10:07
Учора до поліції надійшло повідомлення, що в місті Чернігові на зупинці перебуває невідомий хлопець, який тримає в руках предмет, що схожий на пістолет і споряджає його набоями.
Повідомлення про початок відбору кандидатів до складу Ради ветеранів при Чернігівській обласній державній адміністрації 09:26
Відповідно до розпорядження (pdf, 252 КБ) начальника Чернігівської обласної військової адміністрації від 20 червня 2025 року № 783 «Про утворення ініціативної групи» та з урахуванням Порядку та умов відбору кандидатів до складу Ради ветеранів при Чернігівській обласній державній адміністрації, затверджених заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації 20 червня 2025 року (далі – Порядок та умови), 23 червня 2025 року оголошується початок відбору кандидатів до складу Ради ветеранів при Чернігівській обласній державній адміністрації (далі – Рада ветеранів).
Відновлено гаряче водопостачання за низкою адрес у Чернігові 08:50
Комунальне підприємство «Теплокомуненерго» Чернігівської міської ради інформує, що 20 червня 2025 року о 17:00, після завершення аварійно-ремонтних робіт на теплових мережах, відновлено подачу гарячої води до житлових будинків, закладів освіти та охорони здоров’я за численними адресами міста.