Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:59:12

Не змушуйте партнера виправдовуватися, - порада психолога

10.03.2018   17:47Агенцiя

Не змушуйте партнера виправдовуватися, а просіть те, що вам потрібно.

Не питайте чому (спізнився, не прийшов, не зробив тощо), а попросіть (прийди вчасніше наступного разу, зроби тощо). Не змушуйте людину виправдовуватися перед вами, навіть, якщо вона чимось завинила.

Просте правило для чоловіків і жінок

Правило, яке не так легко виконати, особливо в любовних стосунках, а іноді не через слабкість інтелекту: просто ми звикли дорікати одне одному (адже докір – це все одно, що укус змії, як казав Карнегі) і навіть не уявляємо собі, як можна інакше.

Тому даю невеликі роз’яснення.

Коли мене запитують, якби я хотів, щоб до мене ставилися, я відповідаю: «Як хороша селянка до своєї дійної корови або як ревний автолюбитель до свого автомобіля».

Коли корова починає давати менше молока або коли автомобіль почне «вередувати», то їх власники не кричать і не лають своїх підопічних, а намагаються з’ясувати причину зниження надоїв або причину стуку в моторі.

Будь ласка, не обурюйтеся, а прочитайте далі.

Якщо ми не будемо лукавити перед собою, то ми повинні визнати, що ми спілкуємося з іншою людиною тільки тому, що вона задовольняє наші потреби.

Це положення грунтується на фундаменті нашого спілкування. Звичайно, в обмін ми готові задовольнити і потреби партнера. Але давайте зараз зосередимо увагу на собі.

Уявіть собі, що ви голодні.

Минає година, дві, а то і три, а то і день.

І раптом хліб сам власною персоною іде до вас.

І ви накинетеся на нього з докорами: «Чому довго не приходив?!» Ні, напевно, постараєтеся швидше насититися ним, а якщо б він міг говорити, ви б йому сказали: «Я так турбувався про тебе! Адже тебе могли б з’їсти інші, дякую що прийшов».

Чому б це не сказати своєму коханому, якщо він десь затримався, не кинутись на шию, не обійняти, не поцілувати. Адже на відміну від хліба, який тільки дає нам, а ми йому нічого, то коханому і ми теж можемо щось дати.

Одна жінка успішно скористалася цим правилом. Її чоловік приходив додому досить пізно. Іноді о 2-3 годині ночі. Вона підозрювала наявність суперниці. Були скандали. Послухавши цю пораду, вона при пізніх появах чоловіка кидалася з радістю йому на шию. Днів через десять він став приходити вчасно.

Правило підходить і чоловікам. Можливо, їм навіть більше.

Вони ревнивіші.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини