Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:36:06

10 простих і смачних пісних страв

25.02.2018   12:33Агенцiя

Для наших читачів, які дотримуються Посту, і всіх тих, хто хоче дати організму трохи відпочити від гастрономічних надлишків, сьогоднішня добірка рецептів.


ОВОЧЕВИЙ СУП-ПЮРЕ

½ капусти, 1 морква, 1 стебло селери, 1 цибулина, 1 корінь петрушки, 3 картоплини, 2 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка оливкової олії, сіль за смаком

1. Всі овочі нарізати великими шматками, залити невеликою кількістю води, посолити і відварити до м'якості.

2. Додати борошно, оливкову олію й перетерти в пюре за допомогою блендера.
 

САЛАТ З ЯБЛУКАМИ ТА СЕЛЕРОЮ

Пів пучка листя салату, 2 кисло-солодких яблука, 1 невеликий корінь селери, жменя волоських або лісових горіхів, 2 апельсини, мед, оливкова олія

1. Горіхи підсушити на сковороді та порубати ножем у велику крихту.
2. Селеру очистити і натерти на тертці, яблука нарізати кубиками.
3. Вичавити сік з одного апельсина, додати мед, оливкову олію та заправити цією сумішшю салат. Посолити й перемішати.
4. Покласти приготовану страву на листя салату, зверху посипати горіхами, прикрасити очищеними шматочками апельсину.



БРЮССЕЛЬСЬКА КАПУСТА В ДУХОВЦІ

½ кг брюссельської капусти, 3 зубчики часнику, сік половинки лимона, сіль, перець, оливкова олія

1. Головки капусти розрізати навпіл і покласти на деко для запікання. Додати подрібнений часник, посолити, поперчити, скропити лимонним соком та оливковою олією, перемішати.
2. Запікати в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин. Дістати з духовки, перемішати, поставити в духовку на верхню полицю ще на 10 хвилин, щоб страва підрум'янилася.



ХУМУС З ЗЕЛЕННЮ ТА ЧАСНИКОМ

250 г нуту або звичайного гороху, 100 г білокачанної капусти, пучок зелені (кріп, кінза, петрушка), 6 зубчиків часнику, 2 ст. ложки соку лимона, 2 ст. ложки оливкової олії, сіль, перець за смаком

1. Горох замочити на ніч. Відварити в підсоленій воді до готовності.
2. Капусту, зелень та часник порубати ножем.
3. Покласти в чашу блендера горох, капусту, зелень, додати сіль, перець, лимонний сік, оливкову олію й перетерти в пюре.



ЗАПЕЧЕНА КАРТОПЛЯ З РУКОЛОЮ

Кілька великих картоплин, пучок руколи, оливкова олія, велика морська сіль, лимонний сік

1. Картоплю ретельно вимити та запекти в духовці при температурі 200 градусів до готовності (близько години).
2. Готові картоплини розрізати хрест-навхрест і розсунути краї так, щоб в центрі утворилося місце для начинки. Посолити, влити трохи оливкової олії, покласти нарізану руколу та скропити лимонним соком.



ФАРШИРОВАНІ ПЕЧЕРИЦІ

20 великих печериць, 1 авокадо, 2 помідори, ½ пучка петрушки, 4 зубчики часнику, сіль, оливкова олія

1. Гриби промити, відокремити ніжки від капелюшків.
2. Нарізати дрібними кубиками ніжки грибів, помідори, авокадо. Часник і петрушку подрібнити. Посолити та перемішати. Покласти начинку в капелюшки, викласти гриби на деко, скропити оливковою олією і запікати в духовці при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.



РАГУ З СОЧЕВИЦІ ТА ПОМІДОРІВ

1 склянка чечевиці, 0,5 кг помідорів (можна використовувати консервовані помідори у власному соку), 2 моркви, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 2 склянки води, сіль, перець, кмин, паприка, рослинна олія

1. Цибулю та моркву дрібно нарізати і спасерувати на рослинній олії в глибокій сковороді протягом 10 хвилин. Додати подрібнений часник і потримати на вогні ще 1 хвилину.
2. Помідори обдати окропом, зняти з них шкірку і нарізати шматочками (консервовані помідори можна просто розім'яти виделкою).
3. Покласти на сковороду помідори, додати сочевицю, сіль, спеції, перемішати і залити водою. Тушкувати під кришкою на повільному вогні, приблизно, 40 хвилин (сочевиця повинна стати м'якою). Потім зняти з вогню і дати настоятися ще 15-20 хвилин.



РИС З ОВОЧАМИ Й ТОФУ

1 склянка рису, 1 пакет овочевої мексиканської суміші (400-500 г), 200 г тофу, жменя горіхів кеш’ю, 2 ст. ложки паростків пшениці, сіль, перець, мелений імбир, сухий часник, соєвий соус, оливкова олія - за смаком

1. Рис відварити до готовності.
2. Мексиканську суміш висипати на сковорідку, трохи протушкувати, влити оливкову олію і злегка обсмажити. Додати сіль, перець, часник та імбир.
3. Окремо обсмажити на оливковій олії нарізаний кубиками тофу до золотистої скоринки. Перекласти його на сковороду до овочів, влити соєвий соус, перемішати та нагріти.
4. Покласти рис у тарілки, зверху викласти суміш з овочів і тофу, посипати кеш’ю та паростками пшениці, скропити соєвим соусом і оливковою олією.



КУСКУС ІЗ ЗАПЕЧЕНОЮ МОРКВОЮ

300 г кускусу, 4 великі моркви, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, ½ пучка кінзи, 2 ст. ложки бальзамічного оцту, сіль, перець, рослинна олія

1. Цибулю нарізати півкільцями, моркву – кружальцями завтовшки, приблизно, 1 см.
2. Покласти цибулю, моркву, неочищені зубчики часнику та кінзу в форму для запікання, скропити рослинною олією й бальзамічним оцтом, накрити фольгою і запікати в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.
3. Відкрити фольгу і запікати ще 10 хвилин.
4. Кускус залити окропом, посолити і дати настоятися (або відварити протягом 1-2 хвилин).
5. Покласти кускус на блюдо, зверху викласти запечені овочі та полити соком, який виділився під-час запікання.



ТУШКОВАНА КАПУСТА З ПОМІДОРАМИ ТА СОЛОДКИМ ПЕРЦЕМ


1 качан капусти, 5 помідорів, 3 солодких перця, 3 цибулини, 1 цибуля-порей,
сіль, перець, рослинна олія

1. Капусту нашаткувати, перець та цибулю нарізати півкільцями, цибуля-порей - кільцями.
2. Помідори обдати окропом, зняти з них шкірку і розім'яти.
3. У каструлі з товстим дном злегка обсмажити на олії цибулю, перець та капусту. Влити трохи води і тушкувати на повільному вогні, періодично помішуючи. Хвилин через 15 додати помідори, посолити, поперчити і тушкувати все разом, поки капуста не стане м'якою.


Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини