Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:47:48

25 лютого - Семюел Кольт отримав в США перший патент на автоматичний револьвер

25.02.2018   08:11Агенцiя

Про те, хто ж насправді розробив револьвер Кольта, досі ходять різні версії. За однією з них, сам Семюел Кольт, будучи юнгою по молодості років, угледів в роботі механізму для вибирання якірного каната кабестана принцип дії майбутньої легенди Дикого Заходу.

За іншою, банально скористався працями свого підручного, Джона Пірсона. І, нарешті, існують відомості, що схему револьвера запропонував в 1830-х роках англієць Чарльз Ширк, взявши за основу барабанне рушницю Коллера та ідеї француза Марієтта.

Втім, всі три версії сходяться в одному: Кольт не був талановитим конструктором, він був швидше удачливим і обачливим комерсантом. 25 лютого 1836 року він отримує в США перший патент на 6-зарядний револьвер 45-го калібру. Через 10 днів Кольт відкриває власне виробництво. Модель спочатку називалася «Патерсон» за назвою міста, де була розгорнута мануфактура Кольта, але незабаром отримала назву «Техас» за свою популярність серед жителів цього штату.

У 1842 році підприємство Кольта збанкрутувало, і він зайнявся розробкою підводних мін, на що навіть отримав від Конгресу 20 000 доларів. У початку 1847 року Кольт отримує велике замовлення від капітана рейнджерів Семюеля Уокера, високо оцінив якості його револьвера, і відновлює виробництво на фабриці Елі Уітнея в Уітні-Уіле (штат Коннектикут).

Війна Техасу з Мексикою в 1845-1846 роках забезпечила стійкий збут скорострільних револьверів серед рейнджерів. Нова модель отримала назву «Армійська модель 1847 року» або «Уокер пістол».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини