Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:01:43

19 листопада - Всесвітній день чоловіків - International Men’s Day

19.11.2017   10:13Агенцiя

Ми, люди, дуже сильно можемо відрізнятися один від одного

Коли ці відмінності переходять якусь грань розумності, завжди виникає своєрідна зворотна хвиля, яка прагне збалансувати цей процес. Не дивлячись на те, що кожен з нас намагаючись узагальнити ці явища в рамках якихось понять і визначень, приймає ту чи іншу точку зору, процеси ці не припиняються і життя не стоїть на місці - воно рухається і рухається вперед.

Свята - дуже важливий період життя для кожного з нас. Рідкісна людина їх відверто не поважає (зрештою навіть для такої людини неодмінно знайдеться якась цікава календарна подія, яку він захоче відзначити). Так вийшло і з Міжнародним чоловічим днем. Це свято хоч і має більш глибокі (звичайно ж долучені) коріння, ніж «День чоловіків», що відзначається в першу суботу останнього осіннього місяця, але відзначається саме 19-го листопада. Так склалось. Цей День - день народження батька тієї людини, якій вдалося вивести це свято на міжнародний рівень, це доктор з університету Вест-Індії на ім’я Джером Тілуксінгх (Dr. Jerome Teelucksingh).

Мета свята - привернути увагу до гендерної дискримінації чоловіків при визначенні важливості їх ролі в родині і вихованні дітей. Так. Була б людина ..

На чоловіка звичайно ж покладено багато чого (щоб не нудно було) і хтось раптом порахував і помітив у цьому підступні дискримінаційні процеси. Помітити було не складно, адже переважно саме на чоловіка лягає тягар забезпечення своєї сім’ї, та й взагалі, сучасні батьки іноді просто змушені присвячувати набагато більше часу далеко не своїй родині, а обслуговування інтересів інших ... працюючи не покладаючи рук. Чи є в цьому що-небудь нове? «Що було, те й буде; і що робилося, те й буде робитися, і немає нічого нового під сонцем.»(Еккл.1: 9)

Чоловіки - зі святом!

Також 19 листопада відзначають:

- Всесвітній день пам’яті жертв дорожніх аварій

- День працівників гідрометеорологічної служби України

- День працівників сільського господарства України

- День скловиробника (День працівника скляної промисловості)

- Всесвітній день туалету

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини