Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:33:52

11 поз йоги, які допоможуть вам зберегти здоров'я, молодість та красу

08.10.2017   09:28Агенцiя

"Суть йоги - в самодисципліни і твердому прагненні відволіктися від нескінченних роздумів про минуле та безперервного неспокою через майбутнє" Елізабет Гілберт "Їсти, молитися, кохати"

Йога - це давня практика, яка зародилася в Індії, в останні десятиліття буквально завоювала весь світ. Напевно, ви знаєте, що паралельно з духовним розвитком йога пропонуєте техніки фізичних вправ, які спрямовані як на підтримку здоров'я, так і на внутрішню роботу.

Сьогодні ми хочемо познайомити вас з кількома нескладними позами йоги, регулярне виконання яких допоможе вам довгі роки залишатися здоровими, красивими та повними сил.

Тадасана (Поза гори)



Незважаючи на зовнішню простоту, ця поза дуже ефективна. Вона покращує загальний тонус, допомагає розслабитися та сконцентруватися, звільняє спину від болю, допомагає зберегти молодість та гнучкість хребта і суглобів. Саме з неї краще починати заняття. Під час виконання всіх асан намагайтеся правильно дихати (животом) і концентруватися на своєму диханні.

Вірабхадрасана (Поза героя)



Розтягує хребет і внутрішню сторону стегна. Зміцнює м'язи стегон, ніг, спини та живота. Дозволяє розширити легені, зробивши дихання глибшим і правильнішим. Тренує витривалість і координацію всього тіла, відновлює рухливість суглобів. При регулярному виконанні зменшуються жирові відкладення в області талії, стегон і живота. Твердий впевнений погляд, сконцентрований на одній точці під час вірабхадрасани, допомагає очистити думки та зміцнити силу волі.

Адхо Мукха Шванасана (Поза собаки мордою вниз)



Поза дуже корисна для всього тіла. Добре розтягує м'язи спини, ніг, шиї. Знімає втому, відновлює втрачену енергію, сприяє припливу крові до голови, покращуючи кровообіг і колір обличчя. Дуже добре впливає на органи черевної порожнини, покращуючи травлення. Знімає біль в п'ятах, зміцнює литкові м'язи і надає їм красиву форму.

Паріпурна Навасана (Поза човна)



Зміцнює м'язи пресу, спини та ніг. Розвиває концентрацію і витривалість. Посилює кровообіг в області живота, покращуючи травлення, знімає болі в попереку, стимулює роботу щитовидної залози.

Матсієндрасана (Поза повелителя риб)


Розтягує та зміцнює хребет, м'язи спини, плечей, шиї, ніг та стегон. Запобігає застою крові та болю в спині, знімає скутість міжхребцевих дисків і усуває їх зміщення. При регулярному виконанні нормалізується робота шлунково-кишкового тракту, печінки та нирок, проходять головні болі і спазми судин головного мозку, зміцнюється нервова система. Стимулює вироблення адреналіну, знімаючи сонливість, усуваючи млявість і допомагаючи поповнити запаси енергії та життєвих сил.

Сарвангасана (Поза свічки)

Сарвангасану називають королевою всіх асан. І дійсно, це одна з головних і найбільш корисних поз у йозі. Сприяє роботі ендокринної та серцево-судинної систем. Заспокоює нерви, знімає головний біль, лікує застуду та нежить, підвищує опірність організму до респіраторних інфекцій. Викликає відтік венозної крові, запобігаючи виникненню варикозного розширення вен. Покращує травлення, роботу сечостатевої системи, допомагає при менструальних порушеннях. Зміцнює печінку та очищає нирки. Виконання цієї асани омолоджує організм і дозволяє розвинути терпіння та емоційну стійкість.

Халасана (Поза плуга)



Одна з кращих поз для зміцнення спини та хребта. Її регулярна практика дозволяє позбутися остеохондрозу. Халасана зміцнює та відновлює нервову систему, підсилює мозковий кровообіг, сприяє розвитку мислення, уваги і пам'яті. Стимулює роботу внутрішніх органів, таких як залоза внутрішньої секреції, печінка, селезінка та наднирники. Зміцнює м'язи всього тіла, усуває жирові відкладення в області стегон і живота. Позитивно впливає на травлення та роботу статевих органів.

Сету Бандхасана (Поза мосту)



Розтягує грудну клітину, шию та хребет. Зміцнює сідничні м'язи, усуває болі в попереку. Знімає втому ніг, заспокоює мозок і зменшує стрес. Стимулює роботу внутрішніх органів і щитовидної залози.

Шалабхасана (Поза сарани)



Одна з кращих поз для зняття болю в спині, особливо в області попереку. Зміцнює м'язи всіх відділів спини, розвиває гнучкість хребта. Покращує травлення, стимулює роботу сечового міхура та передміхурової залози.

Бхуджангасана (Поза кобри)



Якщо у вашому житті не вистачає радості та позитивних емоцій, вам обов'язково потрібно практикувати цю асану. Вона позитивно впливає на гормональний фон людини, знижуючи вироблення гормонів стресу і стимулюючи вироблення тестостерону - гормону задоволення. Розвиває гнучкість хребта, зміцнює м'язи спини, сідниць та рук, знімає втому. Запобігає утворенню каменів у нирках, нормалізує роботу підшлункової залози. Одна з найважливіших поз для тих, хто хоче посилити свою сексуальність. Вона підвищує рівень лібідо та покращує стан органів малого тазу.

Шавасана (Поза трупа)



Завершальна поза йоги. На перший погляд, може здатися дуже простою, однак виявляється, що для її правильного виконання потрібні колосальні вольові зусилля та вміння керувати своєю свідомістю. Далеко не кожен здатен так віртуозно тримати під контролем тіло та мозок. В ідеалі під час шавасани ваше тіло повинно бути повністю розслабленим, а голова - абсолютно вільною від усіх думок. Практика шавасани звільняє від фізичного та емоційного напруження, повністю оновлюючи організм.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини