Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:10:51

18 липня - Міжнародний день Нельсона Мандели

18.07.2017   07:20Агенцiя

Цей День - день його народження в далекому 1918-му році. Він прожив 95 років, 67 з яких присвятив справі миру і гуманізму.

Будучи активістом у боротьбі за права людини в період існування апартеїду (ПАР), 27 років провів у в’язниці, не відмовляючись від своїх переконань, продовжуваючи висловлювати свій мирний протест і незгоду з несправедливістю, яка процвітала і була встановлена офіційною владою для свого корінного народу.

У 1993-му став лауреатом Нобелівської премії миру. У період з 10-го травня 1994-го по 14-е червня 1999 року - президент ПАР. Один з небагатьох, на честь котрого ще за життя було встановлено особливе міжнародне свято - «День Нельсона Мандели», що підтверджується, за даними проекту DilovaMova.com, резолюцією Генеральної Асамблеї ООН №64/13 від 10-го листопада 2009-го року. Помер 5-го грудня 2013-го року у своєму будинку, що в передмісті Йоханнесбурга Хоутон Естейт, тихо й мирно, в колі сім’ї.

Життєві цінності, які відстоював Нельсон Мандела прості і зрозумілі: гендерна рівність, забезпечення прав дітей та інших уразливих груп населення, поширення і захист прав людини, врегулювання конфліктів і дискримінації в міжрасових відносинах, невід’ємне прагнення до поліпшення становища найбідніших соціальних групп і викорінювання бідності.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини