Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:50:31

Село Горбове Куликівського району відзначило своє 450-річчя

17.07.2017   12:20

15 липня на мальовничому озері Ледань відбулося свято: село Горбове відзначало поважну дату – 450-річчя з дня створення.

Захід зібрав широку аудиторію від найменших до найстаріших мешканців Куликівщини, адже розділити з горбівчанами свято з’їхалися й жителі багатьох сусідніх сіл.

А подивитися й справді було на що: гостей зустрічали експонати шкільного авіамодельного гуртка, фотоальбом «Історія села: події і постаті», художня виставка, вироби майстрів рукоділля, святкова безпрограшна лотерея тощо.

Без подарунків не залишилися й переможці та призери конкурсів: на найкращого риболова, оригінальний нетрадиційний букет та найсмачнішу страву на вогні. Усім жителям села та гостям свята присвятили концертно-віншувальну програму від місцевих аматорів та творчих друзів із району «Гучний ювілей у щасливих людей».

Історія та сучасність цього унікального села – яскравий приклад того, як люди люблять свою землю, шанують пам’ять предків та дбають про нащадків.

Щасливим сьогоденням Горбове завдячує активним, працьовитим і творчим людям, які своєю активною життєвою позицією, громадською та професійною діяльністю забезпечують розвиток села.

За словами Горбівського сільського голови, активної та невтомної Оксани Трикашної, усі успіхи Горбового – то не лише її заслуга, а й усіх небайдужих жителів громади й активістів.

Щоденна робота очільника громади та активістів націлена на одночасне вирішення багатьох нагальних питань. Нині - це проведення швидкісного інтернету, буріння двох свердловин та завершення усіх робіт із водопостачання, проведення вуличного освітлення. У подальших планах – нові проекти та заходи з благоустрою рідного села.

А справжньою родзинкою свята став виступ артистів кінно-трюкового театру «Соколиний хутір» з Ічнянщини.


Наталія Купрієнко

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.