Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:34:07

16 липня - День бухгалтера України

16.07.2017   07:15Агенцiя

Офіційне професійне свято наших бухгалтерів - День бухгалтера

Що ми знаємо про бухгалтерів? Чи відомо нам, на скільки вони винахідливі? Наприклад, в 1928-му році Уолтер Димер, який працював бухгалтером в компанії Fleer (США), що виробляє жувальну гумку, винайшов для всіх нас цю саму - жувальну гумку. Справа в тому, що він любив у вільний час експериментувати з рецептами жувальної гумки, якість яких на той час залишала бажати кращого. Під час одного з таких експериментів він випадково натрапив на свій революційний рецепт, котрий дозволяв зробити гумку не дуже липкою, одночасно найбільш стабільною, легко розтягувати, надувати у кульки.

Бухгалтерська справа досить рутинне заняття. Робота з фінансовими документами та ведення бухгалтерії віднімає колосальну кількість сил і часу. Іноді, особливо в кінці місяця, кварталу, року, у фінансових відділах часто виникає підвищена напруга. Проте в році існують особливі дні, в які всі ми маємо прекрасну можливість оцінити і висловити свою вдячність тим, хто займається цим нелегким трудом.

Офіційне професійне свято наших бухгалтерів - День бухгалтера, має щорічний характер і відзначається в Україні на підставі датованного 18-го червня 2004 року Указа Президента України за номером 662/2004. Дата свята була встановлена - 16-го липня, тому що саме в цей день в суверенній Україні, в 1999-му році прийняли довгоочікуваний Закон України, де були закріплені основні положення «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Говорячи по суті, професія бухгалтера шанована в багатьох країнах. Про престиж цієї професії свідчить також і наявність Міжнародного дня бухгалтера, який відзначається 10-го листопада. На ряду з цим існує навіть регіональні святкові Дні бухгалтера, які встановлюються державними установами в деяких областях на місцевому рівні. Все це зовсім не ажіотаж, що виник на хвилі сучасного розвитку та економічного прогресу, адже основні управлінські завдання бухгалтерського обліку - це збір і обробка достовірної і максимально повної інформації про діяльність опікуваного господарюючого суб’єкта, що в свою чергу переслідує не тільки ведення правильної податкової звітності та фінансового контролю, а й життєво необхідно для прийняття рішень, заснованих на економічному аналізі цих даних. На скільки ці рішення будуть вірними, на стільки господарюючий суб’єкт буде почувати себе впевнено і спокійно не тільки сьогодні, а й в найближчій перспективі, на стільки його діяльність буде успішною і приносити користь, йому, його співробітникам і його клієнтам і не тільки з простої фінансової точки зору, але і з соціальної. Ключовою ланкою всього цього є наш невтомний бухгалтер, в День якого ми обов’язково поспішимо висловити йому свою глибоку вдячність.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини