Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:22:32

18 червня - День медичного працівника

18.06.2017   09:19Агенцiя

День медичного працівника — це свято не тільки лікарів, але і медсестер, фельдшерів, молодшого медичного персоналу.

Третя неділя червня є професійним святом для медичних працівників. Дехто зі скептиків поцікавиться — що це за свято таке і ким його затверджено? Насправді день медичного працівника відзначають достатньо давно — з 1980 року. Правда от міжнародним цей день не назвеш — у різних країнах день медика відзначається в різний час і по-різному. Наприклад, є «Всесвітній день охорони психічного здоров'я». Що ж, таке свято нікому не завадить.

Як же відзначають День медичного працівника самі медики? Дуже часто — якраз на своєму робочому місці, адже вихідні дні в медицині далеко не завжди збігаються з вихідними за календарем. Зазвичай медики вітають один одного, а так хочеться почути привітання від пацієнтів! Нам варто згадати про це 19 червня. Так, тортики можна приберегти для іншого випадку — медики їх не особливо шанують. Особливо медсестри. Хоча, у свято...

День медичного працівника — це свято не тільки лікарів, але і медсестер, фельдшерів, молодшого медичного персоналу. У деяких країнах Європи в це свято лікарі масово виїжджають на природу, на пікніки. Дуже принадна перспектива і для наших лікарів — в якості святкового транспорту підійде карета швидкої допомоги. Дуже непогано проїхати в такому кортежі по місту, особливо не в якості пацієнта, а як винуватця торжества.

В 2017 році День медичного працівника припадає на 18 червня.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини