Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:46:49

В гостях у заповіднику "Міжрічинський"

15.06.2017   09:38

Прес-тур до регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський» відбувся 13 червня.

Найбільший у країні РЛП відвідали заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко, представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації та засобів масової інформації.

Мета заходу – привернути увагу до природних скарбів України, зокрема заповідного фонду, сприяти популяризації та розвитку зеленого туризму не тільки в парках національного значення, а й у регіональних.

– Міжрічинський регіональний парк – це унікальна заповідна територія. І її мають берегти не тільки місцеві жителі, а й люди, які приїжджають сюди відпочивати, – зазначив Василь Полуйко.

За його словами, одним із шляхів розвитку природно-заповідного фонду є розширення переліку послуг, які можуть надавати парки. Це дасть змогу заповідникам самостійно заробляти кошти і скеровувати їх на розвиток та збільшення свого рекреаційного потенціалу.

Гості мали змогу самостійно переконатися в наявності природних скарбів РЛП «Міжрічинський», які слід хоч раз побачити кожному. Директор парку Андрій Сагайдак провів екскурсію екологічною стежкою «Бондарівське болото». Стежка розроблена і створена за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища минулоріч. Учасники туру оглянули неймовірні пейзажі цієї місцевості. Крім того, одягнувши спеціальне спорядження, всі охочі мали змогу пройтися болотом до гідрологічної пам’ятки природи «Святе озеро».


Довідково:
Регіональний ландшафтний парк (РЛП) «Міжрічинський» (с. Отрохи Козелецького району) розташований в міжріччі Дніпра та Десни і є найбільшим в Україні за площею – майже 79 тисяч гектарів. Створений у 2002 році. Основну частину його території займають ліси, поширені також заплавні луки та болота. На території парку відмічено місцезростання 21 виду рідкісних рослин, занесених до Червоної книги України. Тут можна побачити 20 видів рослин, які є регіонально рідкісними. Крім того, виявлено 9 рослинних угрупувань, занесених до Зеленої книги України. У даній заповідній зоні зустрічаються 39 видів тварин, занесених до Червоної книги України.


 
За інформаціє Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини