Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:52:58

12 неймовірно красивих пляжів з усього світу

04.06.2017   09:16Агенцiя

"Коли я дивлюся на море, мені здається, що його хвилі відносять мою печаль" Ельчин Сафарлі "Рецепти щастя"

Літо - чарівна пора відпусток, моря та сонця. Саме час помилуватися морськими пейзажами, щоб зарядитися позитивом, а, можливо, й обрати для себе місце для відпочинку. З настанням літа запрошуємо вас у фото-подорож найпрекраснішими пляжами нашої планети.

Барафандл, Великобританія

Цей пляж є частиною національного парку Пембрукшир-Кост у західному Уельсі. За мальовничість це узбережжя дуже люблять кінематографісти. Один з останніх фільмів, які знімали на пляжі Барафандл, - "Третя зірка" з Бенедиктом Камбербетчем у головній ролі.



Пляж закоханих, Мексика

Цей пляж примітний не лише своєю красою, а й тим, що його омивають хвилі і Тихого океану, і Каліфорнійської затоки. Знаходиться він у найпівденнішій точці Каліфорнійського півострова, і добиратися сюди краще по воді, інакше ви ризикуєте зламати шию, пробираючись крізь скелі.



Агуас Сантас, Іспанія

У провінції Галісія на північному заході Іспанії багато місць вважаються святими, адже у цих краях за легендою знаходяться останки святого Якова. Ось і назва пляжу "Агуас Сантас" перекладається як "святі води". А місцеві жителі прозвали його "Лос Катедралес" ("собори") завдяки величезним брилам сланцю, які нагадують храмові споруди.



Аномабо, Гана

Західноафриканське узбережжя – поки що не дуже популярне серед туристів, тому тут до сих пір можна знайти дуже відокремлені місця. Як, наприклад, чудовий пляж Аномабо. Особливого колориту йому надають кокосові пальми, що ростуть майже у воді. Хвилі вимивають пісок біля їхнього коріння, тому деякі з них падають просто на берег.



Ансе Лаціо, острів Праслен, Сейшели

На Сейшельських островах, мабуть, неможливо знайти пляж, який не здавався б раєм на землі. Але і серед них виділяється Ансе Лаціо. Білі скелі, валуни та коралові рифи роблять пляж дуже впізнаваним, і ми часто можемо побачити його на картинках в інтернеті.



Білий пляж, острів Борокай, Філіппіни

Цей пляж протяжністю чотири кілометри - головна визначна пам'ятка філіппінського острова Борокай. Його назва говорить сама за себе - пісок тут дивовижного білого кольору, дуже дрібний та ніжний. Завдяки особливій структурі він майже не нагрівається, тому по ньому приємно ходити навіть у спеку.



Варкала, Індія

На півострові Індостан, на південь від Гоа, розташоване Малабарське узбережжя. На одному з його курортів є дуже мальовнича смуга між Аравійським морем і яскравими прибережними скелями, де розташований пляж Варкала. Води цього пляжу вважаються священними - місцеві жителі вірять, що вони змивають все гріхи. А ще це дуже популярне місце для йоги та медитації.



Врулідія, острів Хіос, Греція

Грецький острів Хіос знаходиться далеко від материкової частини країни і великих міст, тому тут майже не буває туристів. А на пляж Врулідія потрапити ще складніше - щоб сюди дістатися потрібно пройти довгими сходами, що вирубані в скелі.



Паломбаджа, острів Корсика, Франція

Гори, сосни, кристально чисте море та золотистий пісок створили цьому пляжу славу одного з кращих в Європі. Тільки майте на увазі, що в літній сезон тут не проштовхнутися через наплив туристів, тому приїжджати сюди краще восени.



Скаген, Данія

З давніх часів це місце приваблювало не лише туристів, а й діячів мистецтва. Художники зображували його на своїх полотнах, поети присвячували йому вірші, а письменники обирали місцем дії для своїх творів. Тут зустрічаються два моря - Північне та Балтійське, а все узбережжя порізане величними дюнами.



Уайтхевен, острови Уїтсанді, Австралія


Для того, щоб потрапити на пляж Уайтхевен, потрібно отримати спеціальний дозвіл, адже він знаходиться на території Національного парку і охороняється законом. Пісок на пляжі складається з найчистішого білого кварцу, походження якого в цих краях досі є загадкою.



Чорний пляж, Ісландія

Пляжів з чорним піском на планеті - лічені одиниці. Один з них - Чорний пляж в Ісландії. Сині хвилі моря, чорний берег і зелень гір – це приголомшливий контраст, а сам пісок набув свого кольору завдяки виверженню вулканів, що знаходяться поблизу.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.